Cele mai citite
 


Tumorile de sân, un cancer care afectează şi...bărbaţii
joi, 7 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape necunoscut marelui public şi, uneori, chiar şi medicilor, cancerul de sân la bărbaţi este totuşi o realitate care ar trebui cunoscută în cercurile medicale, arată site-ul lesquotidiennes.com.
Cancerul de sân nu este o boală numai a femeilor, spune dr Marc Espie, directorul centrului de boli ale sânului de la spitalul parizian Saint-Louis. Un bărbat la 100 de femei este afectat de această boală. Se înregistrează astfel 500 de noi cazuri în fiecare an.

Există mulţi factori de risc, printre care antecedentele în familie la mamă sau la o soră sau anomalii de origine testiculară. Şi alte afecţiuni pot favoriza apariţia unei tumori de sân la bărbaţi, cum ar fi ciroza sau obezitatea, care au tendinţa să modifice producţia hormonală a pacientului.

Tratamentele sunt aceleaşi ca în cazul femeilor (chimioterapie, radioterapie, chiar extirpare), însă diagnosticul este pus adesea prea târziu, pentru că 'mulţi medici ignoră încă această realitate', regretă dr Espie. Tumorile de sân în cazul bărbaţilor au în general o evoluţie mai lentă, dar faptul că sunt descoperite târziu face ca diagnosticul să fie mai puţin favorabil, încheie site-ul lesquotidiennes.com.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancerul de sân: Aceeaşi rată de supravieţuire la simpla extirpare a tumorii şi la dubla mastectomie (studiu) Femeile cu cancer la un sân care au optat pentru o dublă mastectomie (îndepărtarea chirugicală a ambilor sâni) au supravieţuit tot atât de mult cât cele care au fost supuse unei operaţii de extirpare a tumorii urmate de radioterapie, arată un studiu american publicat marţi în Journal of the American...
Factori care constituie risc de recidivă pentru cancerul de sân Moscova, 9 sep /Agerpres/ - Femeile predispuse la obezitate şi la vicii precum fumatul sau consumul de alcool sunt nu doar supuse unui risc mai mare de a se îmbolnăvi de cancer de sân, dar şi dezvoltă cu mult mai des recidive ale acestei boli, notează cotidianul rus Gazeta.
Aproximativ 350.000 de noi cazuri de cancer de sân sunt depistate anual în UE Aproximativ 350.000 de noi cazuri de cancer de sân sunt depistate în Uniunea Europeană /UE/ şi circa 130.000 de femei mor anual, indică un document difuzat miercuri de Comisia Europeană, informează agenţia Xinhua.
Experţi americani recomandă începerea screening-ului pentru cancerul de sân de la vârsta de 50 de ani Femeile care nu au un risc crescut cunoscut de cancer de sân ar trebui să înceapă după vârsta de 50 de ani să facă screening mamografic de două ori pe an până la vârsta de 74 de ani, potrivit unei recomandări finale emise marţi de un grup de lucru influent din SUA, informează xinhuanet.com.
INTERVIU Patriciu Achimaş-Cadariu (IOCN): Cancerul poate fi vindecat, dar trebuie programe de depistare La 38 de ani, după specializări în ţară şi străinătate, Patriciu Achimaş-Cadariu conduce de doi ani Institutul Oncologic 'Prof. Dr. Ion Chiricuţă' din Cluj-Napoca (IOCN), una dintre cele mai performante instituţii de profil din România şi din Europa. El vorbeşte, în interviul acordat AGERPRES, despre...
Cancerul de sân ereditar poate fi prevenit Aproximativ 10% din cancerele de sân sunt moştenite. Femeile care sunt expuse la un astfel de risc pot preveni apariţia cancerului mamar printr-un test genetic BRCA. Testul are scopul de a identifica mutaţii ale genelor BRCA 1 şi BRCA 2, responsabile de apariţia cancerului de sân şi...