Cele mai citite
 


Nou născut fără abdomen
miercuri, 13 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Botoşani, 13 mai /Agerpres/ - O femeie de 29 de ani, din localitatea Podriga din judeţul Botoşani, a născut un copil fără abdomen. Naşterea a avut loc la Spitalul orăşenesc din Săveni, însă copilul, care cântărea 3.000 de grame, a fost transportat la Maternitatea din Botoşani, iar ulterior, la Clinica de chirurgie infantilă din Iaşi.

„Este o malformaţie congenitală, care constă în aplazia congenitală de perete abdominal, care realizează o hernie ombilicală de tip fetal, neacoperită de tegumente. Practic, este o lipsă de perete abdominal. Trebuia obligatoriu să se intervină chirurgical şi a fost transferat la Iaşi pentru operaţie. Există o procedură chirurgicală prin care se reface peretele, ca să se menţină conţinutul abdominal acolo unde îi este locul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Botoşani, medicul Iuliana Kadar, care susţine că, în lipsa peretelui abdominal, intestinele micuţului erau vizibile.

Cadrele medicale din Botoşani susţin că malformaţia ar putea fi generată de o eventuală afecţiune de care mama nou-născutului ar fi suferit în primele trei luni de sarcină. Ei nu exclud posibilitatea asocierii acestei malformaţii cu altele, de altă natură. AGERPRES/ (Cristian Lupaşcu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...
Iaşi: Anchetă internă la spital după ce părinţii au aflat la cinci zile că le-a murit bebeluşul Conducerea Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi a declanşat o anchetă internă după ce părinţii unui nou născut au reclamat că au fost informaţi abia după cinci zile de moartea acestuia.
Iaşi: Nou născut adus în stare gravă după ce a fost infectat cu Klebsiella Un nou născut a fost adus de la Piatra Neamţ la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi după ce a fost infectat cu Klebsiella, un germene multirezistent care provoacă epidemii infecţioase.
Iaşi: La 15 ani, mamă a unui copil cu malformaţii Copilul unei fete în vârstă de 15 ani, din localitatea Iana, judeţul Vaslui, a fost transferat la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi din cauza unei malformaţii congenitale grave.
Botoşani: Gripa porcină, confirmată la bărbatul de 54 de ani care a decedat marţi Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani confirmă că bărbatul de 54 de ani, care a decedat, marţi, în timp ce era transferat către o clinică din Iaşi, avea virusul grupei porcine.
Bebeluş născut cu malformaţii, adus la Iaşi cu elicopterul SMURD Echipajul medical de pe elicopterul SMURD Iaşi a salvat miercuri viaţa unui copil născut în urmă cu o zi la o maternitate din municipiul Oneşti.