Cele mai citite
 


A. Brezoescu: CNAS ar trebui să încheie contract direct cu pacienţii
joi, 7 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să încheie contract direct cu pacienţii în domeniul dentar, astfel încât medicul specialist să realizeze lucrările necesare, care să fie apoi decontate de CNAS, a susţinut, miercuri, într-o conferinţă de presă, dr. Alexandru Brezoescu, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti al Municipiului Bucureşti.
Potrivit acestuia, plafonul alocat medicinei dentare este o 'bătaie de joc'. 'Cu cele 10 milioane de lei vechi poţi să faci cel mult două proteze, adică ar însemna dacă ar trebui să tratezi toţi pacienţii sub un leu', a completat el.

Dr. Brezoescu a afirmat că tarifele decontate de casa de asigurări sunt foarte mici, fiind subevaluate. Plafonul alocat duce şi la lungi liste de aşteptare, a adăugat specialistul.

În opinia sa, plafonul ar trebui să fie de 5.000 de lei, dar mai bine ar fi să se încheie contract direct între casele de asigurări şi pacient. 'În Bucureşti sunt 3.900 de dentişti şi numai 300, adică sub 10%, au contract cu casa', a precizat dr Brezoescu.

Referitor la cererile medicilor de a pleca din ţară, preşedintele CMDMB a spus că, în ultima perioadă, se înregistrează o creştere, mai ales din partea tinerilor.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Stomatologie (UNAS), prof. dr Alexandru Petre, a făcut referire la managementul medico-dentar al pacienţilor cu afecţiuni generale, subiect care constituie şi tema celui de-al XIV-lea Congres Internaţional al UNAS care se desfăşoară la Sala Palatului în perioada 6-9 octombrie.

El a reliefat importanţa cunoaşterii şi a celorlalte afecţiuni ale persoanelor care vin la dentist, pentru a preîntâmpina eventualele probleme nedorite.

După 55 de ani, o persoană poate avea o serie de afecţiuni, de cele mai multe ori fără să ştie, de aceea este foarte importantă discuţia cu medicul înainte de a efectua o lucrare dentară.

Prof. dr. Alexandru Petre a accentuat şi asupra necesităţii colaborării cu celelalte specialităţi medicale, fapt pentru care la congres au fost invitaţi şi reprezentanţi ai acestora.

Potrivit preşedintelui UNAS, din păcate, pacientul român nu are o educaţie pentru a-şi păstra propria sănătate.

În ceea ce priveşte situaţia populaţiei din punct de vedere dentar, un eurobarometru arată că 30% dintre români au o lipsă dentară.

În cadrul congresului vor fi abordate teme precum terapia edentaţiei parţiale la pacienţii cu dizabilităţi, implicaţiile terapiei cu bifosfonaţi în medicina dentară, urgenţe medicale majore în cabinetul dentar, aplicarea precauţiunilor universale în protejarea personalului medical, managementul pacienţilor cu afecţiuni hepatice, corelaţii ale condiţiilor de protezare totală cu satisfacţia pacienţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
CNAS a achiziţionat servicii de colectare şi prelucrare a datelor pentru decontarea serviciilor medicale spitaliceşti Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a achiziţionat de la Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti servicii privind colectarea, prelucrarea datelor şi elaborarea rapoartelor în vederea decontării serviciilor medicale spitaliceşti, potrivit...
Nica (psiholog): Decontarea serviciilor pentru copiii cu autism de către CNAS, scăzută din lipsa medicilor Decontarea serviciilor în cazul copiilor cu autism de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) este scăzută deoarece numărul de medici psihiatri care pot recomanda terapia şi care se află în contract cu CNAS este foarte mic, a afirmat vineri psihologul Raluca Nica în cadrul conferinţei I...
Vasile Cepoi: CNAS va trebui să îşi schimbe politica - să plătească pe rezultat, nu pe volum Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va trebui să îşi schimbe politica şi să plătească serviciile medicale în funcţie de rezultatul acestora, nu în funcţie de volum, astfel încât medicul de familie să se simtă motivat să descopere anumite afecţiuni în stadiu incipient, a declarat, sâmbătă, la Târgu...
CMDR: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii agravează situaţia şi încalcă dreptul asiguraţilor la asistenţă Măsura luată de Ministerul Sănătăţii privind asistenţa stomatologică în sistemul public de asigurări de sănătate nu face decât să agraveze situaţia şi să încalce dreptul asiguraţilor la această asistenţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din România...
Voiculescu: Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată, în perioada următoare, printr-o OUG Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată printr-o ordonanţă de urgenţă, în săptămânile următoare, dintr-un buget pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.