Cele mai citite
 


Colegiul Farmaciştilor: Deciziile CNAS afectează milioane de pacienţi şi mii de farmacii
joi, 7 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) intenţionează să arondeze bolnavii cronici pe farmacii, aceştia urmând să îşi procure medicamentele doar din farmacia pentru care au optat, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de Colegiul Farmaciştilor din România (CFR).
Reprezentanţii farmaciştilor apreciază că deciziile CNAS afectează mii de farmacii şi chinuie milioane de pacienţi, fără nicio raţiune.

''În aceste condiţii, dacă farmacia la care a fost arondat pacientul nu mai are medicamentele de care are nevoie sau dacă omul nu poate ajunge la acea farmacie din cine ştie ce motive, va rămâne pur şi simplu fără tratament, pentru că nu poate schimba farmacia decât după o perioadă de 6 luni'', susţin reprezentanţii CFR.

Aceştia consideră că prin această propunere se restrânge în mod drastic dreptul pacientului de a avea oricând opţiunile deschise în alegerea farmaciei de la care îşi procură medicamentele necesare, fapt care contravine flagrant legii concurenţei.

''Aşa cum am spus public şi în luna martie, când CNAS a încercat să introducă această prevedere, nu vedem cum acest sistem ar putea veni în vreun fel în sprijinul pacienţilor, legându-i pe aceştia de o farmacie pentru care au optat la un moment dat şi pe care nu o pot schimba imediat dacă sunt nemulţumiţi sau dacă nu au încotro. Şi ce nu înţelegem este de ce s-a revenit cu această propunere despre care, acum câteva luni, toate autorităţile sesizate de noi au considerat că este neconcurenţială şi nu aduce niciun beneficiu pentru pacienţi. Mai ales că la consultările iniţiale pe care le-am avut până acum pe marginea Contractului-cadru pe 2011 nici nu s-a adus în discuţie această propunere a CNAS'', a declarat Clara Popescu, vicepreşedinte CFR.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
CNAS va derula un subprogram de radioterapie în cadrul Programului naţional de oncologie Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va derula un subprogram de radioterapie, parte integrantă a Programului naţional de oncologie, a anunţat marţi preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".
Dezbaterea de la CNAS privind preţul de referinţă a medicamentelor, fără o concluzie clară Dezbaterea de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate privind preţul de referinţă la medicamente nu i-a lămurit nici pe pacienţi şi nici pe ceilalţi participanţi în legătură cu noul mod de compensare a medicamentelor