Cele mai citite
 


Un număr de 90 de persoane au venit să doneze voluntar sânge
joi, 7 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de aproximativ 90 de voluntari au venit, miercuri, să doneze sânge în cadrul campaniei de donare organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi de Asociaţia REACT.
Dintre cele aproximativ 90 de persoane care s-au prezentat, 43 au îndeplinit toate condiţiile necesare pentru a dona efectiv.

De la cei 43 de donatori s-au recoltat 19,35 litri de sânge care, ulterior testării şi prelucrării (respectiv transformării în preparate sangvine în funcţie de nevoile spitalelor - masă trombocitară, masă eritrocitară, plasmă etc.) vor ajunge în spitalele bucureştene, contribuind la salvarea vieţilor a peste 100 de români.

Conform datelor Asociaţiei REACT, în prezent, cei mai mari consumatori de sânge sunt spitalele Fundeni şi Floreasca, care utilizează fiecare, în medie, circa 100 de unităţi sangvine în fiecare zi, ceea ce înseamnă că prin campania Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a fost asigurată aproximativ o jumătate din necesarul zilnic al unuia dintre spitalele menţionate.

Persoanele care doresc să doneze sânge o pot face în fiecare zi lucrătoare, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului Bucureşti, din str. Constantin Caracas nr. 2-8, sector 1, Bucureşti, între orele 07,30-13,30.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti deschide programările online pentru donatori Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti deschide începând de joi, în premieră, programările online pentru cei care vor să doneze sânge, serviciul fiind disponibil prin completarea formularului de la adresa http://ctsbucuresti.ro/formular-donare-sange/formular-donare-sange.php?link2.
Centre mobile pentru donare de celule stem, montate în trei parcuri din Capitală Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Asociaţia Salvatorilor Voluntari în Situaţii de Urgenţă organizează în Bucureşti, în perioada 27 iulie - 3 august, o serie de evenimente în campania de comunicare 'Donează...
Campanie de donare de sânge organizată de DGASMB şi Asociaţia REACT Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi Asociaţia REACT organizează, pe 6 octombrie, o campanie de donare de sânge, în strada Academiei nr. 3-5.
Cluj: Campanie de donare de sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj-Napoca va derula, între 10 şi 14 decembrie, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, campania "Donează sânge! Fii erou!".
Covasna: Pompierii din Întorsura Buzăului au participat la campania de donare de sânge Sfântu Gheorghe, 16 nov /Agerpres/ - Centrul de transfuzie sanguină Covasna, care a demarat o amplă campanie de atragere a donatorilor, a organizat marţi o acţiune de colectare de sânge în oraşul Întorsura Buzăului.
Campanie de donare de sânge, sâmbătă, în parcul Herăstrău O sesiunea de donare de sânge va fi organizată sâmbătă, între orele 10,00 şi 14,00, în parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, de către Asociaţia React şi Fundaţia Vodafone România, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în cadrul programului "O şansă pentru viaţă".