Cele mai citite
 


Botoşani: Sindicatele din spitale se plâng că nu au bani de salarii pentru ultimele două luni ale anului
joi, 7 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicatele din principalele spitale din judeţul Botoşani se plâng că instituţiile publice din sectorul sanitar nu dispun de resursele financiare necesare achitării drepturilor salariale din lunile noiembrie şi decembrie.
Preşedintele Uniuni Judeţene a Sindicatelor Libere - CNSLR Frăţia, Ştefan Ţarcă, preşedintele filialei din Botoşani a Sanitas, Octavian Dumitru, precum şi liderii sindicali din Spitalul Judeţean 'Mavromati', Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Copii, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie, Spitalul de Psihiatrie, Spitalul municipal Dorohoi şi Spitalul orăşenesc Darabani s-au întâlnit, miercuri, cu prefectul Cristian Roman, căruia i-au înaintat o notă de protest faţă de 'reducerea drepturilor salariale', 'degradarea nivelului de trai', 'imposibilitatea asigurării nevoilor primare' şi 'înrăutăţirea condiţiilor de muncă'.

Sindicaliştii au ridicat problema neasigurării fondurilor pentru plata salariilor pe ultimele două luni ale anului.

'Pe ultimele două luni ale anului, niciun spital nu are banii de salarii. Ei trebuie să vină cu soluţii. Noi venim cu problemele, soluţiile trebuie să vină de la cei care sunt în măsură să le ia', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, liderul sindicat de la Spitalul de Pneumoftiziologie, Doina Matei.

Prefectul Cristian Roman susţine că problema va trebui rezolvată la nivel central.

'Nu este singurul domeniu. De la începutul a fost croit bugetul astfel, nu numai aici, ci la mai multe instituţii publice, dar probabil va veni o rectificare. Nu s-a întâmplat niciodată să rămână oamenii fără salarii', a subliniat Roman.

Sindicatele din sectorul sanitar mai cer revenirea la salariile din decembrie 2009, alocarea a 6% din PIB pentru sănătate, asigurarea unui proces de descentralizare a spitalelor corect, deblocarea posturilor din spitale, dar şi creşterea salariului minim pe economie la 750 de lei. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Spitalul Judeţean 'Mavromati' ar putea deveni cel mai mare spital din ţară Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' ar putea deveni, în urma comasării cu Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie, cel mai mare spital din ţară. Managerul instituţiei, medicul Ovidiu Mimor, a anunţat, joi, că noua organigramă a instituţiei, prevede existenţa...
Botoşani: Sindicaliştii din Spitalul Judeţean ies în stradă pentru a cere comasarea cu alte trei spitale Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani vor picheta, pe 29 septembrie, Consiliul Judeţean (CJ), a declarat liderul sindical al spitalului, Lia Temciuc.
Botoşani: Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie s-au desfiinţat Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie s-au desfiinţat, joi, ca entităţi juridice, urmare a comasării acestora cu Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati'.
Botoşani: Protest spontan la Spitalul de Psihiatrie Botoşani, 8 dec /Agerpres/ - Peste 40 de angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie din Botoşani au organizat, miercuri, un protest spontan, în semn de nemulţumire faţă de neacordarea tichetelor de masă pe ultimele cinci luni.
Botoşani: Spitalul Judeţean "Mavromati" aşteaptă aprobarea noii structuri organizatorice după comasare Noua structură organizatorică a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, rezultată din comasarea cu Spitalul de Copii, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalul de Psihiatrie, nu a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele...
Botoşani: Protest al angajaţilor Spitalului Judeţean 'Mavromati' împotriva liderilor de sindicat Zeci de cadre medicale de la Spitalul Judeţean 'Mavromati' din Botoşani au participat miercuri la un protest faţă de liderii sindicatului din unitate.