Cele mai citite
 


Peste 100 de copii din sectorul 6 evaluaţi de specialişti
joi, 7 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 100 de copii din sectorul 6 au beneficiat, în luna septembrie, de consultaţii ale unor medici, psihologi şi asistenţi sociali, în vederea evaluării complexe a situaţiei medico-sociale a acestora.
Dintre aceştia, 10 copii au fost încadraţi într-un grad de handicap şi orientaţi şcolar către învăţământul special, alţi 61 de copii au fost încadraţi în diferite grade de handicap, trei copii au fost orientaţi şcolar, fiind identificate cerinţe educative speciale.
Potrivit DGASCP sector 6, în prezent, 837 de copii cu handicap se află în evidenţele instituţiei şi beneficiază, în funcţie de gradul de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap, de o serie de prestaţii şi facilităţi sociale. Copilul cu handicap grav beneficiază de alocaţie de stat în condiţiile şi în cuantumul prevăzut de lege, majorat cu 100%, acordată de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, buget personal complementar lunar, indiferent de venituri în cuantum de 91 lei, indemnizaţie de însoţitor, în cuantum de 461 lei sau asistent personal, gratuitatea transportului interurban, la alegere, cu orice tip de tren, în limita costului unui bilet la tren accelerat clasa a II -a, cu autobuzele sau cu navele de transport fluvial, în limita costului unui bilet la tren accele rat clasa a II-a, cu autobuzele, în limita a 12 călătorii dus-întors pe an calendaristic şi gratuitate transport urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă şi cu metroul.
Copilul cu handicap accentuat beneficiază de aceleaşi drepturi ca şi copilul cu handicap grav cu diferenţa că bugetul personal complementar lunar, este de 68 lei.
Copilul cu handicap mediu beneficiază de alocaţie de stat acordată de Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale,
buget personal complementar lunar, indiferent de venituri, în cuantum de 33,5 lei.
Copilul cu handicap de tip HIV/SIDA beneficiază şi de alocaţie lunară de hrană, calculată pe baza alocaţiei zilnice de hrană stabilite pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice.
Nu pot beneficia de aceste drepturi copiii cu handicap care se află în internate sau centre de plasament aferente unităţilor ori instituţiilor de învăţământ special sau în alte tipuri de instituţii publice cu caracter social, cu excepţia centrului de tip respiro, în care se asigură întreţinere completă din partea autorităţii administraţiei publice.
Totodată, în funcţie de situaţia socio-medicală a copilului cu handicap, aceştia sunt incluşi în alte programe de sprijin, cum ar fi programul de acordare de prestaţii financiare excepţionale, de acesta beneficiind de la începutul anului 186 de copii.
Evaluarea complexă a copiilor cu probleme medicale se realizează anual (sau la schimbarea situaţiei medicale a copilului) cu scopul încadrării în grad de handicap şi/sau orientării şcolare, precum şi al reînnoirii planului de recuperare a copilului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Muncii: O persoană cu handicap grav beneficiază, pe lângă indemnizaţie, şi de alte facilităţi prevăzute de lege O persoană cu handicap grav beneficiază, pe lângă indemnizaţia de 234 de lei, şi de alte facilităţi prevăzute de lege, precum scutirea de la plata chiriei sau la transport, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
Beneficiile plătite pentru persoanele cu handicap au depăşit în primul semestru un miliard de lei Suma plătită în primul semestru al acestui sub formă de beneficii pentru persoanele cu handicap au depăşit 1,006 miliarde lei, fiind mai mare cu 4,654 milioane lei decât cea din perioada similară din 2011, conform statisticilor publicate pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale...
Deputatul Petru Movilă pledează pentru însoţitorii persoanelor cu handicap grav Deputatul PDL Petru Movilă solicită modificarea Legii 11/2010 privind bugetul de stat pe 2010, pentru a se reglementa problema asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav, care riscă să nu-şi mai primească banii.
Un refugiat a primit 540 lei pe lună, în 2015; un cetăţean român cu handicap grav - 234 lei Statul român a oferit, anul trecut, 540 de lei pe lună fiecărui refugiat, iar persoanelor cu handicap grav doar 234 lei, potrivit datelor Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
Comunicat al Primăriei Sectorului 2 Ambulanţa Socială a Primăriei Sectorului 2 intervine în cazul unui bărbat de 350 de kg