Cele mai citite
 


Vaslui: Sute de persoane s-au îmbolnăvit în ultimele zile din cauza răcirii vremii
joi, 7 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare vasluiene se confruntă cu o avalanşă de pacienţi care s-au îmbolnăvit din cauza răcirii vremii, aproximativ 900 de vasluieni fiind diagnosticaţi în ultima săptămână cu infecţii ale căilor respiratorii.
Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în ultima săptămână s-au înregistrat 692 de cazuri de viroze respiratorii şi 201 pneumonii.
'Cea mai afectată grupă de vârstă este cea de 5-14 ani, unde în ultima săptămână s-au înregistrat peste 200 de cazuri. De asemenea, persoanele vârstnice sunt predispuse la pneumonii, fiind consemnate 64 de cazuri noi la grupa de vârstă 30-64 de ani', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Mihaela Vlada, directorul interimar al DSP Vaslui.
Medicii de familie spun că vasluienii nu s-au adaptat încă temperaturilor care au scăzut brusc în ultimele zile.
'Schimbarea timpului, scăderea temperaturii cu aproape 10 grade faţă de săptămâna trecută a dus la creşterea numărului de cazuri. Sigur lumea încă nu s-a adaptat, nu purtăm ciorapi sau pulover. Nu ne alimentăm cum trebuie, nu luăm vitaminele care trebuie şi bineînţeles că numărul de bolnavi s-a dublat', a precizat Maricica Petrişor, medic de familie în Vaslui.
Reprezentanţii DSP Vaslui susţin că numărul cazurilor de viroze se va menţine în continuare ridicat, cei mai predispuşi la contractarea acestor boli fiind copiii şi bolnavii cronic.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână Un număr de 2.732 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, în ultima săptămână de raportare, faţă de 1.867 înregistrate în săptămâna precedentă, a declarat miercuri presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Vaslui: Şapte cazuri noi de infecţii HIV, în cursul acestui an În primele nouă luni ale acestui an au fost luate în evidenţă la nivelul judeţului Vaslui şapte cazuri noi de persoane infectate cu HIV. Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, la această dată sunt în evidenţa medicilor specialişti vasluieni 77 de persoane seropozitive.
Vaslui: Sute de persoane cu viroze şi pneumonie au ajuns la medic Peste 400 de persoane din judeţul Vaslui, dintre care jumătate copii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani, au ajuns în ultima săptămână la medic cu infecţii acute ale căilor respiratorii.
Dolj: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut cu 58% în ultima săptămână Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână în judeţul Dolj cu 58%, de la 1.427 de cazuri înregistrate săptămâna anterioară, la 2.255 de cazuri.
Galaţi: Numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână Un număr de 2.706 persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii în ultima săptămână de raportare, faţă de 2.354 înregistrate în săptămâna precedentă, a declarat miercuri presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Tulcea: Creştere a cazurilor de viroze respiratorii şi gripe Numărul cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), a pneumoniilor şi gripelor înregistrate în ultima săptămână a lunii trecute a cunoscut o creştere marcantă în judeţul Tulcea în comparaţie cu aceeaşi perioadă a lunii anterioare, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...