Cele mai citite
 


Iaşi: Sanitas anulează protestul de joi de la Prefectură
joi, 7 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Protestul membrilor de sindicat Sanitas, care urma să se desfăşoare joi, în faţa Prefecturii, între orele 13,30-15,00, a fost anulat, susţin reprezentanţii Instituţiei Prefectului.
Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Iuliana Cozloschi, a declarat că liderii Sanitas au anunţat că renunţă la protest întrucât sindicaliştii din Sănătate vor participa la acţiunea de la Bucureşti.
Liderul judeţean al Sanitas, Viorel Tănase, a menţionat că decizia a fost luată la nivelul confederaţiilor sindicale care vor să organizeze un miting de amploare la Bucureşti, în ziua în care se va dezbate moţiunea de cenzură, cel mai probabil pe data de 20 octombrie.
''Am decis să nu mai ieşim joi în stradă pentru că este obositor pentru oameni. La întâlnirea celor patru confederaţii sindicale de la Bucureşti s-a decis să anulăm protestul, urmând să participăm la mitingul de la Bucureşti'', a afirmat Viorel Tănase.
Revendicările sindicaliştilor Sanitas vizează revenirea la salariile din septembrie 2009 pentru sistemul sanitar şi domeniul asistenţei sociale, asigurarea finanţării pentru trimestrul al IV-lea 2010 pentru sistemul sanitar şi domeniul asistenţei sociale, asigurarea autonomiei reale a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi scoaterea sistemului de sănătate din cadrul sectorului bugetar, asigurarea unui proces de descentralizare corect prin preluarea întregului personal, păstrarea tuturor drepturilor de natură salarială, respectarea clauzelor contractelor colective de muncă.
De asemenea, sindicaliştii din sănătate solicită prelungirea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară şi negocierea unui nou contract colectiv de muncă pentru asistenţa socială, elaborarea unui Pact naţional pentru sănătate, care să prevadă minimum 6% din PIB, deblocarea posturilor din sistemul sanitar şi domeniul asistenţei sociale, menţinerea actualului normativ de personal în sistemul sanitar, modificarea şi completarea proiectului Legii salarizării unitare cu unele sporuri specifice pentru sectorul sanitar şi domeniul asistenţei sociale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Sindicaliştii Sanitas anunţă o toamnă cu proteste Sindicaliştii din cadrul filialei ieşene a Sanitas sunt decişi să înceapă luna octombrie cu pichetarea Prefecturii, iar după Sărbătorile Iaşilor să-şi continue protestele cu un miting şi acţiuni de pichetare a DSP şi CJAS.
Iaşi: Peste 250 de sindicalişti merg miercuri la Bucureşti Peste 250 de membri ai sindicatului SANITAS Iaşi, alături de alte sindicate judeţene componente ale Federaţiei SANITAS din România, vor lua parte la mitingul organizat miercuri în Capitală.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Sindicaliştii din cadrul Federaţiei SANITAS Iaşi protestează în perioada 26 aprilie-18 mai Sindicatul SANITAS din judeţul Iaşi, alături de celelalte organizaţii SANITAS componente ale Federaţiei SANITAS România, participă în perioada 26 aprilie-18 mai a.c. la un program de proteste determinate de nemulţumirile tot mai mari existente în rândul salariaţilor din sistemul sanitar şi al celor din...
Iaşi: Protest al sindicaliştilor Sanitas, de teama diminuării salariilor Aproximativ 200 de membri ai sindicatului Sanitas au ieşit, marţi după-amiaza în stradă, pentru a picheta sediul Instituţiei Prefectului, nemulţumiţi fiind de fondurile insuficiente pentru a asigura salariile la nivelul actual.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.