Cele mai citite
 


Iaşi: Simulare a rezidenţiatului pentru studenţii medicinişti
vineri, 8 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Studenţească de Chirurgie din România (SSCR) şi partenerii săi organizează pe 16 octombrie prima ediţie a simulării naţionale a examenului de rezidenţiat.
Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, studenţii şi absolvenţii tuturor facultăţilor de medicină şi medicină dentară din ţară au ocazia de a-şi verifica pregătirea înaintea examenului de rezidenţiat.
Evenimentul va fi unul de amploare, adunând organizatori din toată ţara care vor lucra pentru o desfăşurare concomitentă a activităţilor, întocmai ca la rezidenţiat.

În cadrul acestei simulări naţionale a examenului de rezidenţiat, participanţii vor avea parte de o multitudine de oportunităţi: vor avea acces la unul din cele mai complete portaluri de informaţii despre rezidenţiat, vor participa, iar apoi vor putea accesa rezultatele unor studii ştiinţifice realizate cu această ocazie. Susţinând un examen cu întrebări verificate, îşi vor verifica poziţia în clasamentul naţional al rezultatelor, vor participa la discuţii pe tema examenului sau anexe de interes general cu invitaţi din universitate sau sistemul sanitar. Nu în ultimul rând, vor participa la simularea repartizării pe specialităţi pe baza locului în clasamentul naţional şi preferinţelor personale.

Totul se va desfăşura după un program strict, concomitent în toate centrele universitare din ţară. Intrarea în săli a participanţilor va începe la ora 8,00 pentru ca la 9,00 să înceapă examinarea efectivă ce va dura 4 ore şi va consta în 200 de întrebări tip grilă, 50 complement simplu şi 150 complement grupat, după modelul examenului de rezidenţiat propiu-zis, cu întrebări din materia acreditată.

Corectarea grilelor va începe la orele prânzului, cu ajutorul unui scanner şi a unui soft specializat, urmând ca în majoritatea centrelor să existe un invitat special care va întreţine o discuţie liberă cu studenţii participanţi pe teme legate de rezidenţiat şi nu numai.
Proiectul este realizat în colaborare oficială cu UMF 'Carol Davila' Bucureşti, precum şi cu alte Universităţi de Medicină din ţară şi va avea loc în fiecare centru universitar medical din România: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii medicinişti vor rezidenţiat descentralizat şi subiecte unice Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, s-a întâlnit marţi cu reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor la Medicină, ocazie cu care tinerii medici au solicitat desfăşurarea descentralizată a concursului de rezidenţiat în cele şase centre universitare, dar şi subiecte unice.
Braşov: Studenţii medicinişti donează sănge Câte 20 de studenţi ai Facultăţii de medicină din Universitatea 'Transilvania' Braşov, participă zilnic, în perioada 3-7 mai, la o amplă campanie naţională de donare benevolă de sânge desfăşurată sub sloganul 'Donează Sânge! Fii Erou'.
Peste 5500 de candidaţi vor concura pe 3909 locuri şi posturi la rezidenţiat, pe 23 noiembrie Un număr de 5661 de candidaţi vor participa, pe 23 noiembrie, la concursul naţional de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat de Ministerul Sănătăţii în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, pe cele 3909 locuri şi posturi...
Iaşi: Burse pentru studenţii medicinişti în cadrul proiectului MedCAREER Peste 700 de burse în valoare de 800 de lei sunt acordate studenţilor ce au parcurs etapa de consiliere on-line şi de grup în cadrul proiectului MedCAREER derulat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" Iaşi, prin intermediul Facultăţii de Medicină Dentară
Iaşi: Studenţii medicinişti de la UMF Gr. T Popa, consiliaţi în vederea alegerea specializării Peste 450 de studenţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T. Popa' Iaşi vor fi consiliaţi în cadrul Centrului MedVISE în vederea construirii carierei profesionale, în cadrul proiectului european 'Consiliere profesională în specializările medicale pentru o carieră de succes'.