Cele mai citite
 


Satu Mare: Zilele Medicale Sătmărene, ediţia a VII-a
vineri, 8 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mulţi medici reputaţi din Israel, Ungaria şi România dezbat timp de două zile 30 de teme de actualitate medicală, în cadrul manifestării Zilele Medicale Sătmărene.
Preşedintele de onoare al manifestării, acad. dr. Virgil Enătescu, a declarat joi la deschiderea oficială că evenimentul de la Satu Mare este unul emoţionant amintind că aici, în 1977, a fost lansată ideea de informatică medicală, considerată o fantezie la acea vreme.

'Este un moment emoţionant ca într-un centru relativ izolat al ţării să existe o astfel de manifestare. În 1977, Satu Mare a fost centrul medical care a lansat ideea de informatică medicală, oamenii credeau că este vorba doar de fantezii. Atunci s-a realizat o deschidere de care puţini ştiau. Nu are ce căuta în această profesie decât criteriul profesional, nu şi cel politic. Prin această manifestare încercăm să ieşim din mocirla mediocrităţii', a declarat Virgil Enătescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, a salutat ideea organizării acestei conferinţe, spunând că după descentralizare administraţia locală face investiţii pentru asigurarea unor condiţii decente în spitalele din judeţ.

'Consiliul Judeţean este alături de sistemul sanitar sătmărean. Am început primele investiţii în acest sens: modernizarea Spitalului de Contagioase, realizarea unei noi Unităţi de Primire Urgenţe, pe care sper să o recepţionăm la sfârşitul acestui an. Vrem ca sistemul sanitar sătmărean să ofere condiţii cât mai bune pentru pacienţi', a spus Csehi Arpad.

La cea de-a şaptea ediţie a Zilelor Medicale Sătmărene, organizată de Colegiul Medicilor Satu Mare şi de Asociaţia Medicilor de Familie Satu Mare, ce se desfăşoară în 7-8 octombrie, vor fi prezentate aproximativ 30 de lucrări din domenii de specialitate precum: interne, ORL, medicină de familie, medicină de laborator, cardiologie, chirurgie, chirurgie plastică, pneumoftiziologie, neuropsihiatrie, gastroenterologie, etc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Zilele Medicale Sătmărene, la a X-a ediţie Peste 50 de lucrări ştiinţifice vor fi prezentate la cea de-a X-a ediţie a Zilelor Medicale Sătmărene, eveniment organizat în perioada 3-5 octombrie în municipiul Satu Mare.
Satu Mare: Trei noi proiecte europene pentru Spitalul Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare a aprobat în şedinţa de luni trei noi proiecte cu finanţare europeană pentru modernizarea Spitalului Judeţean, în colaborare cu unităţi spitaliceşti din Ungaria.
Satu Mare: Centru mobil de psihiatri în caz de dezastre Trei spitale din Ungaria, Ucraina şi România implementează împreună un proiect european care prevede crearea unui centru mobil de psihiatri care să intervină în situaţii de urgenţă.
Satu Mare: Zilele Medicale Sătmărene, la a VIII-a ediţie Peste 100 de medici din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi la Satu Mare, în perioada 6-8 octombrie, pentru a-şi susţine lucrările ştiinţifice în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Zilelor Medicale Sătmărene.
Satu Mare: Noutăţile în bolile reumatismale, dezbătute la Zilele Medicale ale Ţării Oaşului Mai mulţi medici renumiţi din nord-vestul ţării prezintă lucrări privind noutăţile în domeniul bolilor reumatismale, în cadrul celei de-a patra ediţii a Zilelor Medicale ale Ţării Oaşului, ce se desfăşoară timp de trei zile la Valea Măriei, lângă Negreşti Oaş.
Satu Mare: Dezvoltarea secţiei de chirurgie cardio-vasculară continuă, deşi unii medici nu sunt de acord Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare va continua să dezvolte secţia de chirurgie cardio-vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, în ciuda faptului că mai mulţi medici nu sunt de acord cu acest lucru.