Cele mai citite
 


Fostul director al Maternităţii Giuleşti, Bogdan Marinescu, pus sub urmărire penală
vineri, 8 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul director al Maternităţii Giuleşti, Bogdan Marinescu, care a fost suspendat din funcţie în urma incendiului produs pe 16 august, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului General, pentru săvârşirea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis joi AGERPRES, din probele administrate de procurori a rezultat faptul că Bogdan Marinescu, manager al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. Dr. Panait Sârbu', nu a efectuat demersuri pentru înfiinţarea în cadrul unităţii spitaliceşti a Serviciului Intern de Prevenire şi Protecţie (conform prevederilor Legii 319/2006).

Acest serviciu ar fi trebuit să aibă în competenţă inclusiv analizarea alegerii, cumpărării, întreţinerii şi utilizării echipamentelor de muncă, a echipamentelor de protecţie colectivă şi individuală şi care ar fi putut identifica pericolele şi riscurile de natură electrică, aspect care a avut un rol favorizant în producerea incendiului din data de 16 august 2010, mai susţin procurorii.

În acest dosar, procurorii au pus sub urmărire penală alte trei persoane, asistenta Florentina Cîrstea (aflată în arest preventiv), şeful Serviciului tehnic al Spitalului, Vasile Dima şi medicul Adrian Ioan Toma, şeful secţiei de Neonatologie.

De asemenea, Parchetul a dispus începerea urmăririi penale împotriva Maternităţii Giuleşti pentru ucidere din culpă şi vătămare gravă din culpă, având indicii privind încălcarea normelor de sănătate şi securitate în muncă, a normelor privind montarea şi verificarea instalaţiilor electrice, a reglementărilor cu privire la gestionarea resurselor umane existente şi a reglementărilor de luare a unor măsuri de prevenire a incendiilor.

Incendiul izbucnit pe 16 august în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă de la Petroşani.

Concluziile acestui raport au fost depuse la dosarul instrumentat de procurorii Parchetului General în legătură cu incendiul soldat cu moartea a şase nou-născuţi şi rănirea altor cinci.

Procurorii susţin că la dosar urmează a fi depuse raportul final de cercetare de la Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti, raportul de necropsie al celor şase nou-născuţi decedaţi în incendiu, precum şi cel de examinare a nou-născuţilor care au supravieţuit, ambele de la Institutul Naţional de Medicină Legală 'Mina Minovici'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.
UPDATE Cinci persoane, trimise în judecată, în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis, luni, în judecată cinci persoane în dosarul incendiului izbucnit în august 2010, la Maternitatea Giuleşti, soldat cu moartea a şase bebeluşi şi vătămarea gravă a altor cinci.
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...
UPDATE Dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată marţi de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 6 la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din 16 august...