Cele mai citite
 


IMAS: 44% dintre români preferă clinicile particulare
vineri, 8 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mult de jumătate dintre bucureşteni (52%) preferă să se trateze în clinicile private, în timp la nivel naţional 44% dintre persoane optează pentru clinicile particulare, 51% aleg unităţile de stat, iar 5% au preferat să nu răspundă, relevă un studiu IMAS dat joi publicităţii.
Persoanele care preferă centrele private au vârste cuprinse între 18-44 de ani, provin din oraşe cu peste 50.000 de locuitori, au studii superioare şi venituri de peste 750 lei per capita.

Pe de altă parte, studiul evidenţiază că numărul românilor care merg anual la medic este foarte mic - 20% dintre persoanele intervievate au afirmat că merg la medic doar o dată pe an; 30% se adresează medicului de 2-3 ori pe an, în timp ce 29% apelează la un doctor de 5-6 ori sau mai des. Dintre persoanele chestionate, 13% nu merg niciodată la medic pe parcursul unui an.

Cei mai atenţi cu sănătatea lor sunt bucureştenii care merg la medic de 5-6 ori pe an, în timp ce la nivel local procentul acestora nu depăşeşte 30%.

Sondajul a fost realizat în luna septembrie 2010, pe un eşantion de peste 1.000 de persoane, şi are o eroare maximă de eşantionare de ?3%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu: Aproape 70% dintre români au fost cel puţin o dată la medic în ultimele 12 luni Mai mult de jumătate dintre români au fost cel puţin o dată la medic în ultimul an, într-un spital, o clinică sau la medicul de familie, iar înfiinţarea unor spitale private cu unităţi de primire urgenţe în ţara noastră reprezintă dorinţa a peste trei sferturi dintre cetăţeni, se arată într-un studiu...
STUDIU Smart Education: Părinții, despre sistemul de învățământ de stat: fără teme inutile, pe de rost înlocuit cu învățarea logică, actualizarea informației din manuale Un studiu realizat de Smart Education, centru de ateliere pentru dezvoltarea personală a copiilor, prezintă opinia părinților din România cu privire la sistemul de învățământ de stat. Astfel, concluziile scot la iveală aspecte pe care părinții le apreciază la sistemul școlar de stat frecventat...
Studiu: 82,3% dintre tinerii medici spun că este posibil să emigreze 82,3% dintre tinerii medici spun că este posibil să emigreze, iar dintre ei aproape 30% susţin că vor face sigur acest lucru, se arată într-un studiu prezentat marţi de Colegiul Medicilor Bucureşti.
Studiu:Banii pentru sănătate să fie direcţionaţi atât către clinicile de stat, cât şi către cele private Trei sferturi dintre români doresc ca fondurile publice de sănătate să fie direcţionate atât către clinicile de stat, cât şi către cele private, relevă un studiu realizat la cererea MedLife.
Sistemul public de sănătate a plătit 1,2 miliarde lei în 2012 pentru afecţiunile cauzate de fumat (studiu) Sistemul public de sănătate a plătit 1.251.716.122 lei în 2012 pentru afecţiunile cauzate de fumat şi a colectat din taxa pe viciu 1.139.293.773 lei, ceea ce înseamnă un "deficit" de peste 100 milioane lei, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, dr. Magdalena Ciobanu, expert în Ministerul Sănătăţii...
Hispanicii, victime ale sterilizărilor forţate în California în secolul XX Între anii 1909 şi 1964 în SUA s-au practicat sterilizări în rândul persoanelor cu probleme mentale sau cu coeficient intelectual scăzut, arată un studiu al Universităţii din Michigan, potrivit căruia peste 65.000 de persoane au fost sterilizate cu forţa sau prin înşelăciune. Dintre acestea, aproximativ...