Cele mai citite
 


Taximetriştii independenţi au protestat, din nou, în faţa Ministerului Sănătăţii
vineri, 8 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 40 de persoane membre ale Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi au protestat, joi, în faţa Ministerului Sănătăţii, împotriva plăţii retroactive a asigurărilor de sănătate.
Preşedintele Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI) a declarat, joi, că nu au primit niciun răspuns de la Ministerul Sănătăţii sau de la Guvern legat de problemele ridicate de taximetriştii independenţi - persoane fizice autorizate (PFA).
'În baza cărei legi ne cer retroactiv plata acestor bani? Luăm toate măsurile de protest legale, vom fi veni în fiecare săptămână aici, până ni se vor rezolva problemele. Noi vrem să plătim, dar nu din urmă, nu pentru nişte servicii de care nu am beneficiat', a declarat Viorel Radu.

'Am decis să pichetăm Ministerul Sănătăţii şi să cerem demisia ministrului Cseke Attila pentru neimplicare. De asemenea, vom depune un memoriu în atenţia domnului ministru', a mai spus preşedintele ADTI.
Protestatarii au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a ministrului Sănătăţii şi au cerut demisia acestuia din urmă. La protest a participat şi Asociaţia Adevăr şi Dreptate, membrii acesteia afirmând că, în afară de taximetrişti, şi alte persoane cu statut de PFA sunt afectate de plata retroactivă a asigurărilor de sănătate.

În memoriul adresat ministrului Sănătăţii, ADTI solicită anularea prevederilor art.259, alin. 7, din Legea 92/2006 privind plata retroactivă pe ultimii cinci ani a asigurărilor de sănătate. ADTI cere să plătească numai din momentul semnării contractului şi nu retroactiv.
Potrivit articolului menţionat, persoanele care au obligaţia de a se asigura şi nu pot dovedi plata contribuţiei sunt obligate, pentru a obţine calitatea de asigurat, să achite contribuţia legală pe ultimii cinci ani, începând cu data primei solicitări de acordare a serviciilor medicale calculată la salariul minim brut pe ţară în vigoare la data plăţii.
'În ultimii 5 ani taximetriştii independenţi (PFA) care au avut probleme de sănătate şi au fost nevoiţi să apeleze la Serviciile Naţionale de Sănătate, şi-au plătit din buzunarul propriu serviciile medicale. Dacă acele PFA care au beneficiat contra cost de serviciile medicale puse la dispoziţie de către ministerul Sănătaţii îşi plăteşte retroactiv pe ultimii 5 ani asigurările de sănătate, li se restituie sumele cheltuite pe serviciile medicale?', se arată într-un comunicat al ADTI.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Protest la Ministerul Sănătăţii Trei persoane îmbrăcate în halate albe au protestat joi în faţa Ministerului Sănătăţii faţă de situaţia folosirii în spitale a dezinfectanţilor diluaţi.
Taximetriştii independenţi au pichetat Ministerul Sănătăţii şi continuă protestele la Bruxelles Câteva zeci de persoane membre ale Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI) au protestat, marţi, în faţa Ministerului Sănătăţii împotriva plăţii retroactive a asigurărilor de sănătate.
Protest suspendat al angajaţilor de la Institutul de Fonoaudiologie 'Prof.dr. Dorin Hociotă'' Bucureşti, 14 feb /Agerpres/ - Angajaţii Institutului de Fonoaudiologie 'Dorin Hoceotă' au suspendat protestul declanşat săptămâna trecută, întrucât vineri au fost chemaţi la Ministerul Sănătăţii pentru a rediscuta situaţia institutului.
Protest al angajaţilor de la Institutul ORL 'Dorin Hociotă' Angajaţii de la Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie ORL 'Prof. dr. Dorin Hociotă' din Capitală protestează faţă de decizia MS de a comasa institutul cu Spitalul Universitar.
Pacienţii cu talasemie majoră şi hemofilie anunţă că vor picheta Ministerul Sănătăţii Pacienţii cu talasemie majoră şi hemofilie anunţă că miercuri, în intervalul 11,00 - 13,00, vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii în semn de protest faţă de faptul că nu a fost rezolvată situaţia centrului în care se tratează din cadrul Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională.