Cele mai citite
 


Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă intră în reparaţii capitale
vineri, 8 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Contractul pentru reabilitarea Spitalului de Urgenţă ''Dr. Constantin Opriş'' din Baia Mare a fost semnat, joi, de reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş şi ai instituţiei sanitare, în prezenţa secretarului de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Răzvan Murgeanu.

În urma investiţiei de aproximativ 17 milioane de euro, clădirea de 11 etaje a Spitalului Judeţean de Urgenţă va beneficia de prima reabilitare completă după darea în folosinţă, în anul 1972.
''Este un moment istoric de care s-a tot vorbit, care a început undeva în urmă cu trei ani ca o iluzie, dar care a început să prindă contur în ultimii doi ani. Spitalul va primi o nouă faţă şi în mod sigur va fi reabilitat la standarde europene'', a declarat Călin Pop, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

Decizia investiţiei în refacerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost explicată de către secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Răzvan Murgeanu. ''A contat foarte mult gradul de periculozitate a clădirilor în care funcţionau aceste spitale poate chiar în primul rând, gradul de sănătate al judeţului şi, din păcate, Maramureşul nu stă foarte bine din acest punct de vedere'', a spus Răzvan Murgeanu.
Lucrările de reabilitare, în valoare de 17 milioane euro, ar urma să includă înlocuirea integrală a geamurilor, izolarea termica a clădirii la exterior, înlocuirea instalaţiilor sanitare, a lifturilor, dar şi a altor utilităţi de uz gospodăresc. Durata de implementare a proiectului este de 23 de luni de la data semnării contractului.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.
Maramureş: Spitalul de Urgenţă din Baia Mare, aflat în reparţii capitale, continuă asistenţa medicală Activităţile medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare sunt îngreunate de reparaţiile capitale a clădirii de 11 etaje efectuate la exterior şi interior.
Maramureş: UPU Baia Mare intră în extindere şi reparaţii Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Baia Mare va fi renovată şi restructurată, lucrările finanţate de CJ Marmamureş fiind estimate la 1,8 milioane lei şi urmând să demareze în curând.
Maramureş: Investiţii în valoarea de 76.000 de euro în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare a investit aproape 76.000 de euro în dotarea şi amenajarea unor secţii medicale.
Maramureş: Centru de Radioterapie la SJU, investiţe din fonduri de la Banca Mondială Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală va beneficia până la sfârşitul anului de o secţie de radioterapie, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială.
Maramureş: Investiţie de 850.000 de euro în modernizarea UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare Administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare a dat, vineri, în folosinţă noua Unitate de Primiri Urgenţe amenajată la parterul clădirii de 11 etaje.