Cele mai citite
 


Strângere de fonduri pentru Centrul de îngrijiri paliative al Arhiepiscopiei Clujului
vineri, 8 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului a lansat, joi, o campanie de strângere de fonduri pentru continuarea lucrărilor la Centrul de îngrijiri paliative 'Sfântul Nectarie' din Cluj-Napoca, începute anul trecut.
Campania a fost deschisă, joi, în cadrul Târgului de Obiecte Bisericeşti, găzduit de Expo Transilvania, prin oficierea unui Te Deum de către Episcopul Vicar Irineu Bistriţeanul şi prin inaugurarea unui stand de prezentare a Centrului 'Sfântul Nectarie', care va fi activ pe toată perioada târgului.
''Proiectul social al Arhiepiscopiei este unic în Transilvania şi de o importanţă majoră atât pentru pacienţii cu problemne oncologice, cât şi pentru familiile lor'', a arătat, joi, părintele Bogdan Ivanov de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei, adăugând că lucrările la Centrul ''Sfântul Nectarie'' au început în toamna anului 2009, iar, în prezent, construcţia a ajuns la nivelul celui de-al doilea etaj. De la deschiderea şantierului, Arhiepiscopia a investit în acest proiect 138.000 de euro, iar pentru finalizarea în roşu a clădirii costurile se ridică la 300.000 de euro.
În cadrul campaniei se vor desfăşura conferinţe de presă, acţiuni de promovare, expoziţii de artă cu tablouri scoase spre vânzare în scop caritabil, concerte, conferinţe, precum şi o gala de caritate, organizată la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, în apropierea Sărbătorii Naşterii Domnului. La aceste manifestări şi-au anunţat participarea şi sprijinul personalităţi din lumea culturală şi artistică, actori, medici, teologi, profesori, reprezentanţi ai autorităţilor, dar şi oameni de afaceri.
Pe 11 noiembrie, la Galeria Casa Artelor din Cluj va avea loc vernisajul expoziţiei Uniunii Artiştilor Plastici din România, unde vor fi expuse, spre vânzare, tablouri donate de artişti din întreaga ţară, sumele fiind adunate în beneficiul Centrului de îngrijiri paliative.
Gala de caritate a campaniei va avea loc, vineri, 10 decembrie, pe scena Teatrului Naţional, unde actorii Dorel Vişan şi Manuela Golescu vor recita psalmi şi poezii. Alt nume de rezonanţă al scenei teatrale, actorul Dan Puric, şi profesorul Pavel Chirilă din Bucureşti vor susţine două conferinţe. Totodată, Corul 'Psalmodia Transylvanica' din Cluj-Napoca va oferi un concert de colinde, iar Ştefania Stoica va susţine un recital de muzică religioasă de inspiraţie populară.
Campania se va încheia pe 7 ianuarie 2011, la sediul Arhiepiscopiei, printr-o conferinţă de presă, în care vor fi oferite date despre fondurile colectate în beneficiul Centrului 'Sfântul Nectarie'.
Consiliul Judeţean Cluj a concesionat, pentru construcţia centrului, un teren de 2.000 de metri pătraţi (398 de metri pătraţi pentru edificiul propriu-zis) situat pe strada Fabricii de Zahăr din municipiul Cluj-Napoca. Centrul va avea mai multe saloane de internare, un centru de zi pentru adulţi şi un ambulatoriu de specialitate, valoarea totală a proiectului fiind de 2.212.850 de euro.
Serviciile gratuite vor fi asigurate de o echipă interdisciplinară, formată din medici, preoţi, farmacişti, asistente medicale şi sociale, infirmiere şi voluntari, toţi contribuind, prin sprijin medical şi spiritual, la păstrarea calităţii şi demnităţii vieţii celor suferinzi şi a familiilor lor, spune părintele Bogdan Ivanov.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Proiect cu bani europeni pentru salvarea copiilor cu probleme cardiace Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj şi Institutul Inimii Niculae Stăncioiu din Cluj-Napoca derulează un proiect în valoare de peste 18,3 milioane de lei, menit să contribuie la depistarea şi tratarea copiilor cu cardiopatii congenitale şi dobândite.
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.
SCJU Cluj lansează o campaie de strângere de fonduri Conducerea spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Cluj-Napoca a lansat luni o campanie prin care se doreşte strângerea unei sume de bani pentru achiziţionarea de echipamente performante necesare secţiilor de terapie intensive.
Cluj: Campanie a studenţilor farmacişti de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF) din Cluj-Napoca a început, luni, o campanie de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV şi a consecinţelor infecţiei cu acesta.
Cluj: Campanie de sănătate sexuală şi luptă anti-SIDA, derulată de OSM Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) din Cluj-Napoca începe luni, 6 decembrie, o campanie de promovare a sănătăţii sexuale şi luptei anti-SIDA, intitulată ''3S'', informează joi OSM.
Cluj: A fost inaugurat primul Centru de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină din România Primul Centru de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină din România a fost inaugurat, miercuri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' din Cluj-Napoca, noua unitate fiind realizată în urma unei investiţii din fonduri proprii de aproximativ 4,5 milioane de euro.