Cele mai citite
 


Mehedinţi: Calitatea apei Dunării, monitorizată de autorităţile sanitare
sâmbătă, 9 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Drobeta Turnu Severin, 9 oct /Agerpres/ - Specialiştii laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi monitorizează calitatea apei fluviului Dunărea, a precizat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Mihaela Mergea.
Potrivit acesteia, se prelevează probe din două în două ore atât din staţia de captare a apei Dunării utilizată pentru alimentarea celor aproape 120.000 de severineni, cât şi din reţeaua urbană, astfel încât să se preîntâmpine o eventuală îmbolnăvire a acestora din cauza reziduurilor chimice rezultate în urma accidentului industrial din Ungaria.
''Cel mai probabil viitura va intra în ţară, pe la Baziaş, în cursul zilei de duminică. Conform calculelor în circa 40 de ore va ajunge la Drobeta Turnu Severin. Cum oraşul nostru este singurul alimentat cu apă potabilă din Dunăre, trebuie să avem grijă să diminuăm efectele poluării'', a precizat Mergea.
Conform ultimelor analize de laborator, deocamdată nu este motiv de îngrijorare întrucât Ph-ul se menţine în jurul valorii de 7,5 unităţi, cu un procent sub limita normală admisă. AGERPRES/ (A, AS - Florian Copcea)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi:Apa din aproape jumătate din fântânile publice din Drobeta Turnu Severin, contaminată cu nitraţi Parametrii chimici şi bacteriologici ai apei din şapte din cele douăsprezece fântâni publice din municipiul Drobeta Turnu Severin nu corespund normelor şi depăşesc valorile admise, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, dr. Romaniţa...
Mehedinţi: Fântâni publice cu apă nepotabilă, la Drobeta Turnu Severin Calitatea apei de la un număr de opt fântâni publice din municipiul Drobeta Turnu Severin nu corespunde parametrilor microbiologici şi fizico-chimici, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Consumul de apă din fântânile publice de la Drobeta, interzis Parametrii microbiologici şi fizico-chimici ai apei din cele opt fântâni publice din municipiul Drobeta Turnu Severin nu corespund normelor, motiv pentru care este interzisă utilizarea acesteia în consumul uman.
Mehedinţi: Focar de scarlatină la o unitate de învăţământ din Drobeta Turnu Severin Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi au depistat un focar de scarlatină la Colegiul Naţional Pedagogic "Ştefan Odobleja" din Drobeta Turnu Severin, a declarat marţi pentru AGERPRES directorul adjunct al instituţiei, dr. Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: Apă potabilă la cisternă pentru locuitorii din satul Valea Copcii Drobeta Turnu Severin, 17 mar /Agerpres/ - Primăria comunei Şimian a decis joi să îi alimenteze cu apă potabilă pe locuitorii din satul Valea Copcii cu ajutorul unei cisterne cu o capacitate de 7.000 litri.
Mehedinţi: Autorităţile au intervenit pentru neutralizarea focarului de hepatită A din comuna Gruia Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi au intervenit pentru neutralizarea unui focar de hepatita A depistat în comuna Gruia, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Codruţa Vochescu.