Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Măsuri împotriva poluării pe Dunăre, luate de Direcţia Sanitară Veterinară
duminică, 10 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reşiţa, 10 oct /Agerpres/ - Toate autorităţile din judeţul Caraş-Severin, care trebuie să ia măsuri faţă de ameninţarea poluării produsă în Ungaria, pe data de 4 octombrie, sunt în alertă.
După ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis să alerteze comitetele locale, Direcţia Sanitară Veterinară Caraş-Severin a luat acum măsuri concrete pentru localităţile de pe malul Dunării.
'Vom supraveghea permanent toate animalele domestice şi sălbatice care au acces la Dunăre precum şi fauna din zonă. Am alertat deja primăriile din localităţile de pe malul Dunării, pentru a înştiinţa populaţia ca în perioada următoare să nu recurgă la adăpatul animalelor din Dunăre, iar pescuitul să se facă cu mare atenţie. În cazul în care, totuşi, se va înregistra mortalitate în rândul peştilor, se vor efectua examene de laborator', a declarat, duminică, pentru AGERPRES, directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, dr. Ioan Brebu.
De asemenea, datele deţinute până în momentul de faţă de către Societatea de Gospodărire a Apelor Române Caraş-Severin arată că valorile de analize ale Dunării sunt normale, iar situaţia este monitorizată permanent. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Plan judeţean de urgenţă în caz de pandemie de gripă cu virus A/H1N1 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin a aprobat luni, în unanimitate, 'Planul judeţean de urgenţă în caz de pandemie de gripă cu virus A/H1N1'.
Caraş-Severin: Simulare de incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa Un incendiu a izbucnit, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, mobilizând întreg personalul medical, pe lângă pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic. Aceştia au ajuns la faţa locului cu trei autospeciale pentru a interveni la stingerea flăcărilor. Din fericire, a fost...
Caraş-Severin: Numărul situaţiilor de urgenţă s-a dublat în 2012, faţă de anul precedent La nivelul judeţului Caraş-Severin, numărul situaţiilor de urgenţă a crescut, în 2012, cu 103,6% faţă de anul precedent, a declarat marţi, col. Titus Susan, la şedinţa de bilanţ a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin.
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa scoate la concurs peste 20 de posturi pentru Secţia Chirurgie Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Reşiţa scoate la concurs, în această lună, 22 de posturi de asistenţi medicali, infirmiere, îngrijitoare, brancardieri şi statistician medical pentru Secţia de Chirurgie, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul medical al instituţiei, Jaro Marşalic...
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a primit 14 lămpi cu ultraviolete, de ultimă generaţie Secţia de Pneumologie şi Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa au devenit mai sigure pentru pacienţi, dar şi pentru personalul medical, odată cu instalarea a 14 lămpi cu ultraviolete de ultimă generaţie, care au rolul de a distruge bacteriile dăunătoare, scăzând astfel riscul...
Caraş-Severin: Noi dotări pentru ISU Semenic, cu finanţare europeană Autospecialele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Semenic' al judeţului Caras-Severin vor interveni mai rapid în caz de incendii, inundaţii sau accidente cu persoane încarcerate, după ce, în parcul auto al unităţii, au ajuns nouă maşini de ultimă generaţie, achiziţionate prin Programul Operaţional...