Cele mai citite
 


Rata înaltă a mortalităţii maternale în Pacificul de Vest este inacceptabilă (OMS)
duminică, 10 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Kuala Lumpur, 10 oct /Agerpres/ - Rata înaltă a mortalităţii maternale în regiunea Pacificului de Vest este inacceptabilă cât timp decesele legate de naştere nu sunt generate de o boală care să nu poată fi tratată, a declarat duminică directorul regional pentru Pacificul de Vest al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Potrivit acestuia, peste o sută de femei mor în fiecare zi în regiune din cauze legate de sarcină. 'Cred că este absolut ruşinos că în această zi şi în această eră atât de multe femei mor în timpul naşterii sau al sarcinii', a declarat directorul Shin Young-soo într-o conferinţă de presă.

'Acest lucru este inacceptabil. La urma urmei, asta nu este o boală nouă pentru care nu avem tratament', a spus Shin, citat de Xinhua.

El a pus rata înaltă a mortalităţii pe seama sărăciei şi asistenţei medicale costisitoare, evidenţiind totodată faptul că prea multe femei din regiune nasc acasă, fără o asistenţă specializată. 'Şi prea multor femei li se refuză educaţia de care au nevoie pentru propria lor sănătate', a adăugat oficialul OMS, în opinia căruia aceste lucruri trebuie să se schimbe.

Regiunea şi-a întărit capacitatea de a răspunde la urgenţe ca dezastrele naturale sau pandemia H1N1, dar cu toate acestea oficialul OMS nu este mulţumit de rata mortalităţii maternale. Printre ţările cele mai afectate, el a numit Papua Noua Guinee, Laos şi Cambodgia.

Conferinţa de presă a fost organizată cu ocazia celei de-a 61 sesiuni a Comitetului regional al OMS pentru Pacificul de Vest, ce are loc în perioada 11-15 octombrie în Malayezia.AGERPRES/(Mariana Ionescu)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Complicaţiile legate de sarcină, naştere şi post-partum ucid zilnic circa 800 de femei şi 7.700 de nou-născuţi Aproximativ 800 de femei şi 7.700 de nou-născuţi mor zilnic în urma unor complicaţii legate de sarcină, naştere şi post-partum, a semnalat lui Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.
Circa 2.000 de nou-născuţi mor zilnic la nivel mondial Fiecare a treia naştere în lume nu beneficiază de asistenţă calificată, ceea ce duce la creşterea mortalităţii infantile şi la numeroase complicaţii la mame, relevă un recent raport al unor experţi ai organizaţiei britanice Save the Children, potrivit BBC Online.
Spania: Imigranţii fără card de sănătate se plâng pentru că nu pot plăti asistenţa medicală La şase luni de când Ministerul spaniol al Sănătăţii a decis retragerea cardului de sănătate al imigranţilor ilegali, în cadrul mai multor măsuri de reformare a sistemului, şi menite să ducă la economii semnificative la bugetul de stat, portalul de ştiri al radioteleviziunii spaniole publică un amplu...
Iohannis: România poate fi furnizoare de expertiză pe sistemul de supraveghere a gripei, urgenţe sau legislaţia antifumat România poate fi furnizoare de expertiză în ceea ce priveşte sistemul de supraveghere a gripei, urgenţele sau legislaţia antifumat, a afirmat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.
Gorj: Asistentă sancţionată de SJU Târgu-Jiu în cazul unui făt decedat în luna ianuarie Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a luat măsuri în cazul morţii unui făt în luna ianuarie. Astfel, a fost sancţionată asistenta care s-a ocupat de gravidă, cu o tăiere de 10% din salariu pentru trei luni, şi a fost acceptată demisia şefului secţiei de Obstetrică, a declarat joi...
Iaşi: Viitorul Spital Regional de Urgenţe va fi construit în zona Moara de Vânt, susţine primarul municipiului Primarul Mihai Chirica a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că viitorul Spital Regional de Urgenţe va fi construit în zona Moara de Vânt.