Cele mai citite
 


Peste 60% dintre afgani suferă de tulburări mintale
duminică, 10 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Kabul, 10 oct /Agerpres/ - Peste 60% dintre afgani suferă de stress şi de tulburări mintale într-o ţară marcată de trei decenii de război, inegalitatea între sexe şi sărăcie, a arătat duminică ministrul interimar al sănătăţii, Suraya Dalil, potrivit AFP.
'Este o problemă capitală. Peste 60% dintre afgani suferă de tulburări legate de stress şi de probleme mintale', a precizat Suraya Dalil, cu ocazia unei ceremonii la Kabul de Ziua mondială a sănătăţii mintale, organizată sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/.

Situaţia este extrem de gravă în acele zone în care insurecţia talibanilor împiedică serviciile de sănătate publică să funcţioneze.

'Sărăcia extremă, lipsa de securitate, violenţa, inegalitatea între sexe sunt principalii factori care contribuie la deteriorarea sănătăţii mintale în Afganistan', a declarat ministrul Dalil.

Femeile şi copiii sunt extrem de vulnerabili într-o ţară în care 70% din populaţie este analfabetă şi există puţini specialişti în sănătatea mintală.

'Nu există decât 200 de paturi în secţiile psihiatrice din ţară şi doar doi psihiatri', a arătat reprezentantul OMS, Peter Graaff.AGERPRES/(Elena Dumbravă)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei (World Pneumonia Day) este marcată la 12 noiembrie, începând din 2009, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Ziua mondială a sănătăţii Ziua mondială a sănătăţii se marchează, în fiecare an la 7 aprilie, începând din 1950. În 1948, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea, la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii. OMS este o instituţie...
Ziua mondială de luptă împotriva exploatării sexuale Ziua mondială de luptă împotriva exploatării sexuale este marcată anual, la 4 martie, pentru a atrage atenţia asupra pericolului pe care îl prezintă acest flagel, considerat cea mai gravă formă de încălcare a drepturilor omului, a fiinţei umane.
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...
Ziua mondială a părinţilor Ziua mondială a părinţilor este aniversată la 1 iunie, pentru a le aduce un omagiu părinţilor din întreaga lume, care veghează la dezvoltarea personală a copiilor, instaurând un climat armonios şi de înţelegere reciprocă în cadrul familiei.
Ziua Mondială a Apei/Sute de milioane de oameni nu au acces la apă, iar în unele ţări este extrem de scumpă Papua Noua Guinee este locul în care accesul la apa curată este cel mai dificil şi mai scump din lume, forţându-i pe cei săraci să cheltuiască mai mult de jumătate din venitul lor pe această resursă esenţială pentru viaţă, a declarat marţi organizaţia de caritate Water Aid, citată de Thomson Reuters...