Cele mai citite
 


Copil născut dintr-un embrion îngheţat în urmă cu 20 de ani
duminică, 10 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 10 oct /Agerpres/ - Un băieţel s-a născut dintr-un embrion îngheţat de aproape 20 de ani, s-a anunţat în Statele Unite, relansând întrebările etice legate de 'adoptarea' intergeneraţii, scrie duminică The Telegraph.
Păstrarea embrionilor prin congelare a devenit uzuală în tratamentul pentru fertilitate, pentru a permite femeilor să parcurgă cicluri multiple, fără a crea embrioni noi în mod repetat.

Acum, oamenii de ştiinţă au anunţat că o femeie de 42 de ani a născut un băieţel în luna mai, fiind adoptat din stadiul de embrion de la un cuplu care l-a creat cu 20 de ani în urmă.

Cuplul care a creat embrionul şi-a completat propria familie tot prin fertilizare in vitro şi a oferit în mod anonim altor cupluri embrionii îngheţaţi rămaşi.

Din punct de vedere biologic, copiii sunt toţi fraţi, deşi au fost născuţi la interval de 20 de ani.

Cazul a fost descris de doctori de la Eastern Virgina Medical School în revista Fertilitate şi Sterilitate.

Congelarea embrionilor este o altă metodă prin care femeile îşi pot menţine fertilitatea ani de zile, alături de îngheţarea ovulului şi o tehnică nou apărută de îngheţare a ţesutului ovarian.

S-a ridicat deja posibilitatea donaţiei între generaţii. În 2007 o mamă a îngheţat o parte din propriile ovule aşa încât ele pot fi folosite de fiica ei de şapte ani care ar putea să nu fie fertilă din cauza stării ei de sănătate. Dacă fata va folosi ovulele, ea va da naştere unui copil care îi va fi pe jumătate frate sau soră.

Anul trecut s-a născut o fetiţă concepută utilizând spermă concelgală cu 22 de ani înainte.

Teoretic, materialul poate fi păstrat îngheţat la infinit, iar în Marea Britanie noile legi prevăd că embrionii pot fi păstraţi 55 de ani.

In Marea Britanie, majoritatea embrionilor înghetati sunt folosiţi de cuplul care i-a creat, sunt distruşi sau donaţi pentru cercetări. Puţini oameni oferă embrioni spre adopţie, din cauza legii care prevede că urmaşii naturali îşi pot căuta părinţii biologici.AGERPRES/(Mariana Ionescu)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
ProVita- Diagnostic și tratament inaugurează noul Centru de Fertilizare in vitro Începând cu data de 1 septembrie, ProVita - Diagnostic și tratament inaugurează o nouă specializare, prin deschiderea unui Centru de Fertilizare in vitro în cadrul clinicii din str. Alexandrina nr 20 - 22, sector 1, București.
MS: Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer a intrat în linie dreaptă Ministerul Sănătăţii a publicat vineri pe pagina sa de internet, pentru dezbatere publică, Ordinul privind aprobarea Normelor metodologice pentru realizarea şi raportarea activităţilor specifice în cadrul subprogramului de fertilizare in vitro şi embriotransfer.
O femeie de 72 de ani din India a dat naştere primului ei copil Daljinder Kaur, o femeie în vârstă de 72 de ani din India, a dat naştere luna trecută primului ei copil - un băiat - după 46 de ani de căsătorie, într-o clinică din statul Haryana din nordul ţării, după doi ani de fertilizare in vitro, informează agenţia de presă Xinhua.
Copilul cu ADN de la trei părinţi: tehnica folosită stârneşte speranţe, dar şi îngrijorare Naşterea primului copil conceput cu ajutorul unei noi tehnici experimentale ce a permis moştenirea ADN-ului de la trei ''părinţi'', două femei şi un bărbat, pentru evitarea transmiterii unei maladii grave, stârneşte speranţe dar şi întrebări etice şi ştiinţifice, după cum arată AFP.
Aproape 100 de copii s-au născut de la implementarea Subprogramului de Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer Aproape 100 de copii s-au născut de la implementarea, în luna iulie 2011, a Subprogramului de Fertilizare in Vitro şi Embriotransfer şi alte 150 de femei sunt însărcinate, a declarat luni, la o conferinţă de presă, conf. dr. Nicolae Suciu, membru în Comisia Subprogramului Naţional de Fertilizare in Vitro...