Cele mai citite
 


Iaşi: 10 intoxicaţii cu etnobotanice într-o singură gardă
duminică, 10 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi sunt alarmaţi de creşterea numărului consumatorilor de plante etnobotanice după ce în ultima gardă au acordat îngrijiri medicale pentru 10 de persoane care au consumat astfel de produse.
Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Sfântul Ioan din Iaşi, a declarat că persoanele în cauză prezentau tulburări de ritm cardiac, tulburări respiratorii şi neuropsihice şi au necesitat măsuri de terapie intensivă încă de la preluarea de medicii de urgenţă.

După stabilizare, aceştia au rămas internaţi în Clinica de Toxicologie a spitalului.

Medicii de Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', care au iniţiat şi prima lege ce prevedea interzicerea comercializării acestor produse, au depus săptămâna trecută un nou proiect legislativ ce prevede ca importul şi comercializarea produselor de acest gen să fie avizată de Ministerul Agriculturii şi de Ministerul de Interne în conformitate cu recomandările ANA şi Comisiei Europene.

Medicii ieşeni speră ca acest proiect să fie adoptat cât mai curând pentru a oferi un instrument suplimentar legal în controlul acestor substanţe ce aduc zeci de tineri la spital.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: 30 de tineri ajunşi la spital în ultima lună în urma consumului de plante etnobotanice Plantele etobotanice şi consumul acestora în locul ţigărilor de la tarabă au adus, în doar o lună de zile, în spital, aproape 30 de tineri din Iaşi, susţin medicii.
Iaşi: Cinci intoxicări cu etnobotanice, printre care şi o gravidă, în ultimele 12 ore Un număr de cinci personae au ajuns în ultimele 12 ore la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice, printre acestea fiind şi o gravidă în luna a şaptea.
Iaşi: Medicii propun un control riguros al importurilor, pentru a stopa fenomenul etonobotanicelor Medicii ieşeni spun că după interzicerea comercializării produselor etnobotanice,?117 persoane au necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, motiv pentru care vor să propună MAI şi Ministerului Agriculturii un control riguros al importurilor.
Iaşi: Număr mare de pacienţi la UPU Peste 190 de persoane au ajuns, în ultima gardă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, numărul acestora fiind cu 30-40 % mai mult faţă de perioadele anterioare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul spitalului...
Iaşi: Intoxicaţi cu etnobotanice la un concert Mai mulţi studenţi din Iaşi au ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan', după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice inhalate în timpul unui concert.
Iaşi: Număr mare de intoxicaţi cu substanţe halucinogene Un număr de 11 persoane au ajuns în ultimele două zile la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce s-au intoxicat cu substanţe cu efect halucinogen.