Cele mai citite
 


Constanţa: Suspiciune de toxiinfecţie alimentară la o şcoală din comuna Piatra
duminică, 10 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a demarat o anchetă după ce, vineri, un număr de 10 elevi de la o şcoală generală din comuna Piatra nu s-au simţit bine din punct de vedere a stării de sănătate, după ce au consumat alimentele distribuite prin programul 'Cornul şi laptele'.sa
'Copiii s-au simţit rău, acuzând tulburări digestive, vărsături, după cum ne-au informat în jurul orei 11,45 reprezentanţii unităţii de învăţământ şi nu a fost necesară spitalizarea niciunui elev. Nu excludem existenţa unui focar de toxiinfecţie alimentară, pentru că elevii, de clasa a treia şi a patra, s-au simţit rău după aproximativ o oră după ce au mâncat cornul şi laptele', a menţionat directorul DSP Constanţa, Constantin Dina.

Potrivit acestuia, inspectori ai DSP au fost trimişi la şcoala din comuna Piatra pentru a demara o anchetă în acest caz, urmând a fi examinaţi medical elevii bolnavi şi să fie prelevate probe din alimentele consumate de aceştia.

După începerea noului an şcolar, în judeţul Constanţa au mai fost înregistrate două suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, la o şcoală din municipiul Constanţa şi la alta din comuna Nicolae Bălcescu, când zeci de copii au acuzat dureri abdominale, vărsături, greaţă.

În ambele situaţii, rezultatele de laborator nu au incriminat alimentele distribuite şi consumate de elevi în unităţile de învăţământ, fiind vorba, conform DSP, de 'infecţii respiratorii însoţite de simptomatologii digestive'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Un nou focar de toxiinfecţie alimentară depistat de DSPJ Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului (DSPJ) Constanţa a informat vineri, într-un comunicat de presă că a fost determinat un nou focar de toxiinfecţie alimentară, soldat cu îmbolnăvirea a nouă copii, la Complexul turistic "La Peşte", din Oraşul Năvodari.
UPDATE Prahova: 13 elevi cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară la un liceu din Breaza Ploieşti, 4 dec/ Agerpres/- Un număr de 13 elevi de la un liceu din localitatea prahoveană Breaza sunt evaluaţi, vineri după-amiază, de medici după ce aceştia au prezentat simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
Braşov: Anchetă la Făgăraş după ce mai mulţi copii şi adulţi au făcut toxiinfecţie alimentară Braşov, 11 mai/Agerpres/- Direcţia Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică DSP Făgăraş au deschis o anchetă, după ce 24 de persoane, din care 21 de copii, au ajuns marţi seara la Spitalul Municipal din Făgăraş cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară...
Constanţa: Anchetă în cazul unui posibil focar de toxiinfecţie alimentară la un hotel din Eforie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a demarat o anchetă, după ce, miercuri, cinci turişti, printre care trei copii, cazaţi la un hotel din staţiunea Eforie Nord, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, cu simptome specifice unei toxiinfecţii alimentare.
MS: DSP Braşov a luat măsurile necesare în ancheta derulată la Făgăraş în cazul toxiinfecţiei alimentare Direcţia de Sănătate Publică Braşov a luat toate măsurile necesare în cadrul anchetei derulate la Făgăraş cu privire la focarul de toxiinfecţie alimentară din localitate, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis AGERPRES.
Dâmboviţa: Mai mulţi elevi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară; DSP ia probe de la produsele ''Lapte şi corn'' Mai mulţi elevi din Moreni, judeţul Dâmboviţa, au ajuns în ultimele zile la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, iar Direcţia de Sănătate Publică informează că a demarat ancheta epidemiologică.