Cele mai citite
 


Iaşi: Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă din cauza hipotermiei
duminică, 10 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi încearcă de mai bine de cinci ore să salveze viaţa unui bărbat adus în stare de şoc hipotermic.
Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că bărbatul, în vârstă de aproximativ 45 de ani, a fost adus la spital în stare de hipotermie, cu o temperatură corporală de 23,3 grade Celsius, cu peste 13 grade mai puţin decât temperatura normală a corpului. Bărbatul a fost găsit îngheţat în scara unui bloc.

'Pacientul cu hipotermie majoră, comatos, cu modificări electrice specifice, a necesitat intubaţie orotraheală şi ventilaţie mecanică, asociate măsurilor de resuscitare cardiacă. El a intrat de opt ori în stop cardiac. Din păcate, aşa cum se procedează în toate cazurile, pacientul a fost transportat de medicii de urgenţă prin curte şi prin frig spre clinica de ATI. Prognosticul este extrem de rezervat', a explicat dr. Ciuhodaru.

Cei de la Urgenţe recomandă purtarea de haine adecvate în această perioadă, consumul de lichide calde, nu şi alcool, întrucât acesta creşte vulnerabilitatea la frig.
Totodată, medicii atenţionează pacienţii cu afecţiuni respiratorii, cardiace şi neurologice sau cei cu afecţiuni metabolice să evite deplasările prin frig dimineaţa devreme sau noaptea şi să-şi ia medicaţia după recomandarea medicului de familie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Iaşi: În stare gravă din cauza şamponului O femeie în vârstă de 68 de ani a fost adusă în stare gravă la?Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, la scurt timp?după ce a utilizat un şampon.
Iaşi: Tentativă de suicid la 89 de ani, din cauza diminuării pensiilor Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi au constatat cu surprindere că două femei în vârstă au decis să îşi pună capăt zilelor de teamă că vor muri de foame.
Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.
Iaşi: Un bucureştean a degerat în drum spre Ierbiceni Un bucureştean a ajuns, luni dimineaţa, în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce a suferit degerături grave şi a îngheţat în drum spre localitatea Ierbiceni.
Iaşi: Un nou 'domn Lăzărescu' a fost internat după şase ore de plimbat între spitale Un bărbat în vârstă de 29 de ani, care a fost strivit, miercuri după-amiază, de un mal de pământ, a fost internat în Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce a fost plimbat timp de şase ore între patru spitale, cu ajutorul a trei ambulanţe.