Cele mai citite
 


Discuţiile de la Ministerul Muncii sunt în impas
duminică, 10 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Discuţiile dintre reprezentanţii confederaţiilor sindicale şi reprezentanţii Ministerului Muncii pe marginea proiectului legii unitare de salarizare a personalului bugetar sunt în impas, deoarece Ministerul Justiţiei şi Consiliul Legislativ nu au dat avizul aşteptat în privinţa legalităţii intenţiei Guvernului de a păstra baza de calcul a salariilor din 2011 la nivelul din decembrie 2010, a declarat, vineri, Adrian Bîrea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas din cadrul Cartel Alfa.
Sindicaliştii au încercat să-i convingă pe reprezentanţii Ministerului Muncii ca eventualele creşteri salariale din 2011 să se aplice nivelului dinainte de reducerea cu 25 la sută. De cealaltă parte, oficialii MMFPS vor ca majorările salariale de anul viitor să pornească de la actualul nivel ceea ce înseamnă, practic, perpetuarea situaţiei prezente.

Sindicaliştii urmează să primească, în cursul zilei de luni, un nou set de materiale tehnice referitoare la Legea salarizării unitare, a declarat Adrian Bîrea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas din cadrul Cartel Alfa.
Vineri, a avut loc cea de-a doua întâlnire din această săptămână dintre reprezentanţii confederaţiilor sindicale şi reprezentanţii ai Ministerului Muncii având ca obiect creşterea salariilor bugetarilor în 2011.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Sindicaliştii Sanitas participă la pichetarea Ministerului Finanţelor Publice Aproape 50 membri ai Sindicatului Sanitas Covasna vor lua parte, joi, la o acţiune de pichetare a sediului Ministerului Finanţelor Publice din Bucureşti, în semn de protest faţă de nivelul scăzut al salariilor, subfinanţarea sistemului sanitar şi nerespectarea drepturilor ce li se cuvin.
Suceava: Sindicaliştii SANITAS au demarat procedurile pentru declanşarea grevei generale din 31 octombrie Sindicaliştii din sănătate au început strângerea de semnături pentru declanşarea conflictelor de muncă, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Biroul de presă al SANITAS Suceava.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Iaşi: Sindicaliştii Sanitas au protestat timp de două ore Sindicaliştii Sanitas au întrerupt, miercuri, timp de două ore, activităţile din spitalele din judeţul Iaşi şi au declanşat o grevă de avertisment pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de inechităţile salariale din sistem.
Sindicaliştii de la Sanitas pichetează, marţi, sediile ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor Aproximativ 150 de membri ai Federaţiei Sanitas vor picheta marţi, între orele 10,00-12,00, sediile ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor, fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de salarizare.