Cele mai citite
 


Eurodeputatul Daciana Sârbu pledează pentru o alimentaţie sănătoasă pentru copii
duminică, 10 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu s-a aflat, vineri, la Iaşi, alături de membrii Asociaţiei 'Şcoala pentru Sănătate', într-un turneu naţional pentru o campanie privind alimentaţia sănătoasă a copilului.
'Eu, ca mamă, în primul rând, am constatat cât de greu este ca părinte, care nu are întotdeauna acces la informaţii cum avem noi prin prisma meseriei pe care o avem, cât de greu este să îţi hrăneşti copilul corect şi, practic, să faci şi faţă campaniilor publicitare şi de marketing foarte agresive pentru produse nesănătoase', a declarat eurodeputata Daciana Sârbu în cadrul conferinţei de presă susţinute la Iaşi.
Aceasta, alături de membrii Asociaţiei 'Şcoala pentru Sănătate', au vizitat Grădiniţa 21 din Iaşi, unde au purtat discuţii cu părinţii copiilor referitoare la modul în care micuţii pot fi alimentaţi sănătos.
'Vrem să aflăm ce ştiu sau doresc părinţii să afle despre o alimentaţie sănătoasă. Să mănânci sănătos nu înseamnă neapărat să mănânci scump. În loc de o sticlă cu suc carbogazos mai bine le facem copiilor o limonadă cu miere', a spus Daciana Sârbu.
Potrivit acesteia, cel mai târziu în luna noiembrie membrii asociaţiei vor ajunge la Ploieşti unde urmează să organizeze, pe lângă campania de informare, un seminar în cadrul căruia să fie incluse chiar lecţii de gătit. *
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Adolescenţii, mai deschişi să adopte o alimentaţie sănătoasă dacă li se pare că astfel pot fi rebeli (studiu) Metodele prin care se exploatează nevoia tinerilor de fi rebeli şi de a face dreptate în societate îi pot determina pe aceştia să adopte obiceiuri sănătoase de hrănire, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite, informează, The Guardian.
Campanie educaţională privind alimentaţia sănătoasă, derulată de Primăria sectorului 1 şi Asociaţia Green Gate Primăria sectorului 1 împreună cu Asociaţia Green Gate derulează până la sfârşitul lunii octombrie în toate şcolile generale din sector campania social-educaţională "Trăieşte sănătos, mănâncă inteligent!", prin care elevii învaţă cum să se ferească de produsele de tip "fast-food" şi "junk-food".
Alimentatia omului sanatos Specialistii ne recomanda sa avem cel putin 3 mese zilnice; dupa unii nutritionisti chiar 4-5 mese zilnice, in care caz alimentele se consuma in cantitati mai reduse la fiecare masa. O alimentatie corecta este una echilibrata, din care nu trebuie sa lipseasca niciuna dintre grupele de alimente.
Grup de lucru privind alimentaţia în grădiniţe, propus pentru a îmbunătăţi rapid hrana preşcolarilor Asociaţia Şcoală pentru Sănătate, înfiinţată de europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, propune crearea unui Grup de lucru privind alimentaţia din grădiniţe, constituit din reprezentanţi ai Guvernului şi ai societăţii civile, pentru îmbunătăţirea rapidă a calităţii hranei oferite preşcolarilor.
Liceenii din sectorul 1 învaţă să mănânce sănătos printr-o campanie privind alimentaţia corectă Liceenii din sectorul 1 învaţă să mănânce sănătos printr-o campanie privind alimentaţia corectă derulată de primăria acestei zone administrative împreună cu Asociaţia Green Gate.
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.