Cele mai citite
 


DSP Constanţa a făcut triajul epidemiologic pentru toţi copiii de la şcoala din Piatra
duminică, 10 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa au făcut triajul epidemiologic pentru toţi cei 72 de elevi de la o şcoală din comuna Piatra şi nu au fost depistate semne de boală acută, după ce, vineri, zece dintre aceştia au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat alimentele distribuite prin programul 'Cornul şi laptele'.
Totodată, potrivit directorului DSP, Constantin Dina, au fost recoltate nouă exudate faringiene, probe de apă şi cinci probe de lapte şi corn, care vor urma să fie supuse analizelor de laborator.
Reprezentantul DSP a informat că, înainte ca echipa de control a DSP să ajungă la şcoala din Piatra pentru efectuarea anchetei epidemiologice şi stabilirea măsurilor ce se impun, opt copii au fost trimişi cu autobuzul şcolar de către conducerea unităţii de învăţământ, însoţiţi de un cadru didactic, la dispensarul din localitatea Mihail Kogălniceanu.
Medicii au stabilit următoarele diagnostice: trei copii sănătoşi clinic, două cazuri de faringo-amigdalită şi faringo-traheită acută, două cazuri de toxiinfecţie alimentară şi un copil cu sindrom dispeptic, nefiind necesară spitalizarea vreunuia dintre elevi.
'Menţionăm faptul că laptele şi cornul au fost distribuite, în dimineaţa evenimentului, şi la grădiniţa din localitatea Piatra, la 40 de copii care nu au prezentat niciun fel de simptomatologie până la momentul investigaţiei', a precizat Constantin Dina.
Reprezentanţii DSP Constanţa au fost anunţaţi, vineri, de conducerea şcolii din comuna Piatra, că zece elevi au acuzat dureri abdominale şi vărsături, după aproximativ o oră după ce au mâncat cornul şi laptele distribuite în unitatea de învăţământ.
După începerea acestui an şcolar, în judeţul Constanţa au mai fost înregistrate două suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, la o şcoală din municipiul Constanţa şi la alta din comuna Nicolae Bălcescu, când zeci de copii au acuzat dureri abdominale, vărsături, greaţă.
În ambele situaţii, rezultatele de laborator nu au incriminat alimentele distribuite şi consumate de elevi în unităţile de învăţământ, fiind vorba, conform DSP, de 'infecţii respiratorii însoţite de simptomatologii digestive'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Alţi şase elevi cu simptome de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn, numărul total ajungând la 48 Şase elevi de la şcoala din comuna prahoveană Ceraşu prezintă, marţi seară, simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, la faţa locului aflându-se mai multe echipaje SMURD şi ale ambulanţei, numărul copiilor suspectaţi de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn ajungând la 48.
UPDATE Prahova:Alţi şase elevi cu simptome de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn, numărul total ajungând la 48 Şase elevi de la şcoala din comuna prahoveană Ceraşu prezintă, marţi seară, simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, la faţa locului aflându-se mai multe echipaje SMURD şi ale ambulanţei, numărul copiilor suspectaţi de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn ajungând la 48.
Prahova: Anchetă epidemiologică în cazul celor peste 30 de elevi suspectaţi de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn Autorităţile prahovene au demarat, luni, o anchetă epidemiologică în cazul celor peste 30 de elevi care au fost transportaţi de la şcoală la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat produse produsele distribuite în programul guvernamental 'Lapte şi corn', doi dintre ei rămânând...
Alba: Deficienţe igienico-sanitare la grădiniţa din Sebeş unde 14 copii au suferit o toxiinfecţie alimentară O serie de deficienţe au fost constatate la controlul igienico-sanitar de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba la grădiniţa din municipiul Sebeş de unde provin cei 14 copii şi doi angajaţi internaţi, de joi, cu simptomatologie specifică toxiinfecţiei alimentare.
Constanţa: Focarul de toxiinfecţie alimentară de la Liceul "Lucian Blaga", declarat închis Focarul de toxiinfecţie alimentară depistat în urmă cu o săptămână la Liceul "Lucian Blaga" din Constanţa, când 10 elevi au ajuns la spital după ce au consumat laptele distribuit prin programul gratuit "Cornul şi Laptele", a fost declarat închis de către autorităţile sanitare.
UPDATE Constanţa: Turişti cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant din staţiunea Eforie Sud Numărul turiştilor cazaţi la sanatoriul balnear 'Vraja Mării' din Eforie Sud care au început să se simtă rău după ce au mâncat, miercuri dimineaţă, la restaurantul Flacăra din aceeaşi staţiune, a crescut de la 5 la 15 persoane, două dintre acestea fiind transportate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase...