Cele mai citite
 


CNS Cartel Alfa: Considerăm inacceptabilă intrarea în 2011 cu salarii diminuate
vineri, 8 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 8 oct /Agerpres/ - Curtea Constituţională s-a pronunţat asupra faptului că reducerea salariilor bugetarilor este limitată în timp până la sfârşitul anului, ulterior acestea ar trebui să revină la nivelul din iunie 2010, a declarat, vineri, Adrian Bîrea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas din cadrul Cartel Alfa.
După întâlnirea de la Ministerul Muncii între liderii confederaţiilor sindicale şi reprezentanţii MMFPS privind nivelul salariului de bază în anul 2011, liderul sindical a precizat că discuţiile sunt în impas şi că vor fi reluate săptămâna viitoare.
'În legătură cu avizul de constituţionalitate asupra legii, instituţiile invitate, respectiv Ministerul Justiţiei şi Consiliul Legislativ, au anunţat că nu pot emite o opinie oficială în acest stadiu al discuţiilor, Consiliul Legislativ afirmând că poate să se pronunţe numai asupra întregii legi', a spus Bîrea.
Reprezentantul Cartel Alfa a arătat că problema în proiectul de punere în aplicare a acestei legi se doreşte ca de la 1 ianuarie 2011 să se pornească cu salariile din 2010, respectiv cu cele diminuate cu 25%.
'Lucrul acesta noi îl considerăm inacceptabil dat fiind faptul că, în momentul respectiv, Curtea Constituţională a afirmat că această măsură este limitată în timp, la şase luni şi că după acea trebuie să se revină la nivelul avut înainte de tăierea cu 25%. Aceasta este disputa pe care nicio instituţie nu vrea să o tranşeze şi se va ajunge la Curtea Constituţională', a arătat Adrian Bîrea.
Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas a adăugat că prin legea de punere în aplicare această diminuare cu 25% va fi valabilă şi în 2011 existând totodată intenţia ca unele salarii, precum cele până în 800 de lei şi cele până în 1.000 de lei să fie majorate.
Luni, sindicatele vor primi alte materiale legate de acest proiect de lege, iar următoarea întâlnire va fi stabilită după întoarcerea ministrului de la Braşov. 'Implicaţiile sunt mari pentru că se porneşte cu un salariu cu 25 la sută mai mic, iar salariile sunt afectate, deci practic reducerea venitului salarial cu 25 la sută se va perpetua şi în 2011. Sperăm că proiectul de lege va fi finalizat până la sfârşitul acestei luni pentru a putea intra apoi în Parlament pentru dezbatere', a mai spus Adrian Bîrea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas din cadrul Cartel Alfa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dorel Săndesc (MS): Probabil în decembrie vom depune la Parlament un proiect privind statutul personalului medical Un proiect de lege privind statutul personalului medical va fi depus cel mai probabil în luna decembrie la Parlament pentru a intra în circuitul legislativ, a declarat joi într-o dezbatere secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Proiect de lege privind măsuri de prevenire şi control al tuberculozei, lansat în dezbatere publică Bolnavii cu tuberculoză multidrog rezistentă cu risc crescut de abandon terapeutic ar putea beneficia de consiliere psihologică specifică dacă proiectul de lege privind măsurile de prevenire şi control al tuberculozei va fi susţinut şi adoptat de parlamentari în cadrul programului de cooperare elveţiano-român...
Braşov: Construcţia aeroportului şi cea a spitalului regional, proiecte locale de mare importanţă pentru autorităţile locale Prefectul Braşovului, Ciprian Băncilă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Veştea, primarul George Scripcaru şi deputatul PNL de Braşov, Gabriel Andronache, au făcut apel miercuri, într-o conferinţă de presă comună, la toţi parlamentarii de Braşov să susţină adoptarea legii de clarificare...
Proiect de lege pentru stimularea natalităţii, depus la Parlament Deputatul social-democrat Tamara Ciofu a depus marţi la Parlament o iniţiativă legislativă pentru stimularea natalităţii, care oferă posibilitatea unităţilor administrativ-teritoriale să acorde părinţilor o indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani, pe lângă cea asigurată...
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...