Cele mai citite
 


Covasna: Propunere pentru folosirea alcoolului de contrabandă în spitale, ca dezinfectant
duminică, 10 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, propune ca alcoolul de contrabandă confiscat de poliţişti să fie folosit în spitale ca dezinfectant.
În cadrul întâlnirii avute, vineri, la sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, Gyorgy Ervin a lansat ideea modificării legislaţiei, astfel încât cantităţile de alcool confiscate să nu mai fie distruse, ci să poată fi folosite sub control sanitar în spitalele din judeţ.
Ministrul Traian Igaş i-a cerut prefectului să-i adreseze această propunere în scris, menţionând că va lua în scurt timp o decizie.
În ultima perioadă, poliţiştii covăsneni au confiscat mai multe sute de litri de alcool şi băuturi spirtoase de contrabandă.
Cea mai recentă captură a avut loc vineri, în urma unei percheziţii realizate de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale la locuinţa din Chilieni a unui cetăţean în vârstă de 33 de ani, domiciliat în municipiul Sfântu Gheorghe, unde au descoperit 434 de litri de alcool.
Persoana în cauză a fost reţinută pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore sub acuzaţia de evaziune fiscală şi urmează să fie prezentat sâmbătă instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Ideea folosirii alcoolului drept dezinfectant în spitale a fost lansată în luna mai şi de directorul adjunct al Direcţiei Finanţelor Publice Covasna, Pildner Martin, potrivit căruia instituţia avea în stoc la acea data aproximativ 2.000 de litri de alcool pur confiscat în cursul anului trecut.
Pildner Martin a declarat pentru AGERPRES că în prima fază s-au făcut, conform procedurii, demersuri pentru vânzarea alcoolului, dar nu s-au găsit cumpărători.
'Alcoolul de contrabandă confiscat devine proprietatea statului. (...) Deoarece în urma demersurilor de valorificare a celor 2.000 de litri de alcool de 96 de grade nu am găsit cumpărători timp de peste un an, ne-am gândit să îl atribuim cu titlu gratuit unor unităţi spitaliceşti care duc lipsă de materiale sanitare şi nu au alocaţii suficiente pentru a le achiziţiona', a declarat Pieldner Martin.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Sanitas a dat în judecată două spitale pentru al 13-lea salariu Sindicatul Sanitas Covasna a acţionat vineri în judecată conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi pe cea a Spitalului orăşenesc din staţiunea Covasna, care nu le-au plătit angajaţilor cel de-al 13-lea salariu pe anul trecut.
Covasna: Demersuri pentru modernizarea clădirii vechi a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe Consiliul Judeţean Covasna a aprobat, miercuri, documentaţia tehnico-economică pentru repararea capitală şi modernizarea corpului vechi al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.
Covasna: Sanitas blochează contul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna va apela la executorul judecătoresc pentru punerea în aplicare a două sentinţe definitive şi irevocabile ale instanţelor de judecată, în baza cărora angajaţii Spitalului Judeţean 'dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe îşi vor putea recupera o serie de drepturi...
Covasna: Muzeul 'Fogolyan', în incinta Prefecturii din Sfântu Gheorghe Moştenitorul familiei Fogolyan, Szotyori Nagy Aron, a amenajat în incinta Prefecturii Covasna un muzeu în memoria bunicului său, Fogolyan Kristoff, de numele căruia se leagă, printre altele, construirea vechiului spital din Sfântu Gheorghe.
Covasna: Angajaţii Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, pregătiţi de protest Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă dr. 'Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe vor organiza miercuri la prânz o acţiune de protest, în încercarea de a determina conducerea instituţiei să le plătească drepturile salariale restante.
Covasna: Protest la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Aproximativ 100 de medici şi asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe au participat miercuri la prânz o acţiune de protest, în încercarea de a determina conducerea instituţiei să le plătească drepturile salariale restante.