Cele mai citite
 


Cristian Buşoi: Pacienţii vor putea merge la tratamente în UE, fără avizarea prealabilă a ţării de origine
duminică, 10 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Eurodeputatul PNL Cristian Buşoi a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în virtutea unei recente directive europene, care va putea intra în vigoare la începutul anului viitor, orice cetăţean asigurat al Uniunii Europene va putea beneficia de servicii medicale în orice ţară comunitară, fără a mai fi nevoie de un aviz prealabil al ţării de origine. Costurile vor fi suportate de Casa de Asigurări de Sănătate din ţara de origine, până la nivelul costului de acasă. Dacă costul este mai mare, diferenţa va fi suportată de pacient.
Buşoi opinează că, după ce directiva va intra în vigoare, suferinzii de anumite maladii care sunt trecuţi pe liste de aşteptare pentru a beneficia de tratament vor putea să fie trataţi mai rapid în alte ţări, la acelaşi nivel de competenţă.
Parlamentarul European spune că, în aceste condiţii, 'am putea avea plăcuta surpriză ca pacienţi din Uniunea Europeană să vină la tratamente în clinicile româneşti, în special, în cele din reţeaua privată, care sunt mai bine dotate cu echipament medical avansat şi personal calificat pentru a beneficia mai rapid de tratament. De asemenea, costurile tratamentelor în România sunt mult mai mici decât cele practicate în restul Uniunii Europene.
'În Marea Britanie, listele de aşteptare pentru anumite intervenţii, sunt foarte lungi, cu timpi de aşteptare de câteva luni. Spre exemplu, pentru leucemie, durata poate ajunge până la şase luni. În Timişoara, nu se aşteaptă deloc', a afirmat Cristian Buşoi.
El a subliniat că, în ciuda unor exemple negative înregistrate în sistemul sanitar românesc, există şi foarte multe clinici de înaltă performanţă, care ar putea fi atractive.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Satu Mare: Stomatologii care depind de Casa de Asigurări de Sănătate, puşi în dificultate în urma tăierii finanţării Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Satu Mare, Flaviu Simu, atrage atenţia că stomatologii din judeţ care depind de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) sunt puşi într-o situaţie dificilă după tăierea finanţărilor, ei neprimind bani din luna februarie.
Mureş: Cardul de asigurări de sănătate va fi testat pe aproape 220 de beneficiari de servicii de dializă Casa de Asigurări de Sănătate Mureş urmează să demareze procedura de distribuire a cardurilor de asigurări sociale de sănătate, care vor fi testate în cazul a 213 pacienţi care beneficiază de dializă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Rodica Biro, director în cadrul instituţiei.
Colegiul Farmaciştilor: Sistemului sanitar nu-i lipseşte doar finanţarea, ci şi implicarea şi responsabilitatea decidenţilor Vicepreşedinta Colegiului Farmaciştilor din România Clara Popescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că sistemului sanitar din România nu-i lipseşte doar finanţarea, ci şi implicarea şi responsabilitatea decidenţilor, dublată de o luptă între Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti...
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Tulcea: Medicii psihiatri, cei de familie şi CAS doresc modificarea Contractului cadru din acest an Medicii psihiatri şi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) din Tulcea doresc modificarea Contractului cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale din acest an, astfel încât fie aceştia, fie medicii de familie să poată prescrie reţete persoanelor suferinde.