Cele mai citite
 


UE, ameninţată cu un deficit de personal în domeniul sănătăţii pentru anul 2020
vineri, 8 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viena, 8 oct /Agerpres/ - Comisia Europeană se teme că blocul celor 27 s-ar putea confrunta, în 2020, cu o lipsă de personal în domeniul sănătăţii, relevă datele unui studiu prezentat, vineri, în Austria, preluate de France Presse.
'În cazul în care nu se schimbă nimic, între unul şi două milioane de persoane calificate în domeniul medical vor lipsi din sistemul de sănătate din Europa, în 2020, spun estimările', a atras atenţia Katja Neubauer, expert al Comisiei Europene, care a participat la Forumul de la Bad Hofgastein, ce a reunit 600 de delegaţi cu putere de decizie în acest sector.

Deficitul de personal în domeniul sănătăţii este evaluat la 600.000, iar cel al medicilor la 230.000.

'În cel mai rău caz, aceasta va însemna că 15 la sută din personalul necesar nu va ajunte la pacienţi', a continuat Neubauer. Expertul executivului comunitar a subliniat că efectele vor fi mai pronunţate în ţările cu nivelul ce viaţă cel mai scăzut, din care o parte din personalul medical a plecat deja.

Ţările europene ar trebui să amelioreze condiţiile de muncă în sectorul sănătăţii, în care lucrează aproximativ 10 la sută din salariaţii UE, relevă Comisia Europeană. De asemenea, meseriile practicate în acest domeniu, mai ales în noile state membre, ar trebui să devină mai atractive.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii si asistenţii medicali, la muncă în străinătate Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Circa 1200 de asistenţi medicali şi 200 de medici au plecat la muncă în străinătate în ultimii doi ani, arată un studiu realizat de Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi şi Ministerul Sănătăţii.
Marea Britanie vrea să aducă medici generalişti din UE, inclusiv din România Cea mai mare firmă de recrutare de doctori specializaţi în medicină generală din Marea Britanie intenţionează să angajeze până la 1.000 de medici în următorii patru ani, în special din România, Ungaria, Portugalia şi Spania, pentru a acoperi o parte din necesarul de specialişti, relatează luni Daily...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Cristian Buşoi: Sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile Europarlamentarul Cristian Buşoi susţine că sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile, iar cea mai pregnantă problemă dezbătută la nivel european este cea a respectării drepturilor pacienţilor români.
Cât de sănătos este sistemul de sănătate vienez Din punct de vedere al pacienţilor, Viena oferă în principiu îngrijiri bune de sănătate şi un bun acces la serviciile medicale. Cu toate acestea, există multe deficienţe structurale, care fac ca sistemul de sănătate să fie scump, la care se adaugă şi faptul că administraţia pasivă, dominată de socialişti...
Crucea Roşie critică proiectul instalării unor tabere de corturi pentru refugiaţi în Austria Crucea Roşie a criticat vineri proiectul instalării unor tabere de corturi pentru solicitanţii de azil în Austria, proiect anunţat de guvernul austriac în această săptămână din cauza numărului mare de imigranţi, relatează AFP.