Cele mai citite
 


Timiş: Deputatul Horia Cristian aşteaptă legea pentru îngrădirea migraţiei politice
duminică, 10 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Horia Cristian a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, alături de alţi patru colegi, este iniţiatorul unui proiect de lege care, dacă va fi adoptat, nu va mai permite migrările parlamentarilor dintr-un partid în altul, gest considerat de acesta ca o 'trădare' a alegătorilor.
El susţine ideea ca parlamentarul care părăseşte partidul pe listele căruia a obţinut demnitatea să suporte integral costurile organizării alegerilor în colegiul care l-a propulsat.
'Este vorba de proiectul de lege numit generic 'Rechemarea parlamentarului' şi ar urma să se aplice în trei cazuri distincte: dacă alesul părăseşte, prin demisie, partidul, dacă este exclus din partid pentru motive întemeiate şi în cazul în care, o organizaţie nonguvernamentală sau un grup de cetăţeni cer rechemarea parlamentarului din considerente întemeiate (conduită inadecvată sau alte erori grave ce-i aparţin alesului - n.r.)', a explicat Horia Cristian. În ultima situaţie, numărul celor care cer rechemarea parlamentarului trebuie să fie egal cu cel al electorilor care l-au votat.
În opinia deputatului, acest proiect este foarte important, deoarece ar asigura o stabilitate a scenei politice şi, mai ales, o creştere a responsabilizării parlamentarului faţă de cei care l-au ales.
În altă ordine de idei, deputatul liberal de Timiş, care este şi secretarului Comisiei de Sănătate din Camera Deputatului, a criticat atitudinea ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, care doreşte 'să naţionalizeze banii, prin încercarea de a subordona Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Ministerului Sănătăţii', dar şi prin voinţa ministrului de a modifica Legea Psihiatriei, 'prin care încearcă, practic, o revenire la vremurile comuniste, când Miliţia te lua de pe stradă şi, pe baza semnăturii unui medic psihiatru, te interna într-un ospiciu'.
În opinia lui Horia Cristian, aceste acţiuni ale ministrului Sănătăţii sunt extrem de dăunătoare, atât mediului politic, în general, cât şi, mai ales, sistemului sanitar.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
E. Nicolăescu: Noul proiect de lege a sănătăţii nu-şi propune decât înlocuirea actualului management cu politrucii portocalii Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a criticat joi, într-o conferinţă de presă, intenţia Ministerului Sănătăţii de a modifica actuala Lege a sănătăţii, susţinând că prin noile reglementări nu se urmăreşte decât înlocuirea actualului management al instituţiilor sanitare cu "politruci portocalii".
Timiş: Deputatul Alin Popoviciu propune interzicea vânzării sucurilor carbogazoase copiilor Deputatul PDL de Timiş, Alin Popoviciu, spune că lucrează la un proiect de lege prin care vrea să interzică vânzarea de băuturi carbogazoase minorilor.
Timiş: Magistraţii au dispus începerea judecării fostului şef al CJAS, pentru spălare de bani şi alte infracţiuni Magistraţii Tribunalului Timiş au dispus, joi, începerea judecării unui dosar penal în care fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş, Careba Călin Cristian, este inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, conflict de interese în formă continuată...
Timiş: Horia Cristian (PNL) suspicionează Ministerul Sănătăţii că vrea să naţionalizeze Fondul Naţional de Sănătate Secretarul Comisiei de sănătate a Camerei, deputatul Horia Cristian (PNL), a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii vrea să 'naţionalizeze Fondul Naţional de Asigurări Sociale de Sănătate (FNASS)', care este, de fapt, un fond privat.
Timiş: 47 de persoane au refuzat să primească cardul de sănătate, aproape 70.000 au fost deja activate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că în judeţ, cardurile de sănătate au ajuns la un număr de 462.538 de asiguraţi prin intermediul poştei, iar 68.375 de carduri au fost deja activate. Totodată, 47 de persoane au refuzat să-l primească din...