Cele mai citite
 


Sibiu: Minerva Boitan (PNL) spune că spitalele cu mai puţin de o sută de paturi vor dispărea
duminică, 10 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele mici, care au mai puţin de o sută de paturi, vor dispărea, conform unui proiect al ministrului Sănătăţii, ceea ce ar însemna în cazul judeţului Sibiu, dispariţia a două spitale, unul în oraşul Cisnădie, altul în Agnita, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, senatoarea PNL, Minerva Boitan, membră a Comisiei pentru sănătate.
'Ministerul Sănătăţii pregăteşte un ordin privind clasificarea spitalelor. Vor dispărea spitalele din Agnita şi din Cisnădie, care au sub 100 de paturi. Sper ca acest ordin să nu iasă de sub pixul ministrului', a spus senatoarea Minerva Boitan.
Aceasta reclamă faptul că primarii ar trebui să se sesizeze şi să protesteze la adresa Ministerului Sănătăţii.
'Măsura este în afara legii. Organizarea ar trebui să se facă la propunerea managerului spitalului cu avizul Consiliului Local. Este o reducere mascată, proiectul vorbeşte de o clasificare a spitalelor', a explicat Minerva Boitan, fostă directoarea a celui mai mare spital din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean.
Conform acesteia, pacienţii din oraşul Cisnădie, aflaţi la doar zece kilometri distanţă de municipiul Sibiu, ar putea veni la tratament aici, însă în pericol vor fi cei din Agnita şi din satele aparţinătoare, aflaţi la distanţe mari cuprinse între 60 şi 120 de kilometri de cel mai mare şi bine dotat spital din judeţ. La Agnita, primarul a construit deja cinci locuinţe pentru medicii din spital, tocmai pentru a împiedica plecarea specialiştilor de aici.
Dacă vor pierde finanţarea de la casele judeţene de asigurări de sănătate, spitalele mici nu vor putea fi finanţate în totalitate doar de primării, chiar dacă au trecut în subordinea acestora.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
11 spitale vor trece din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a Ministerului Transporturilor (proiect) Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind trecerea a 11 spitale din subordinea ministerului Sănătăţii în subordinea sa.
Sibiu: Ministerul Sănătăţii a aprobat redeschiderea Spitalului din Cisnădie Cei 40.000 de locuitori din oraşul Cisnădie şi din împrejurimi au şanse mari să aibă din nou, de la 1 septembrie, deschis spitalul din oraş, după ce această unitate spitalicească a primit deja avizul Ministerului Sănătăţii, a anunţat luni, printr-un comunicat, Prefectura Judeţului Sibiu.
Preşedintele AOR: Ministerul Sănătăţii nu va mai desfiinţa spitale, negociem acum cu CNAS Sibiu, 18 feb /Agerpres/ - Asociaţia Oraşelor din România (AOR) a determinat joi, Ministerul Sănătăţii să nu desfiinţeze spitalele, dar urmează să negocieze săptămâna viitoare situaţia spitalelor din ţară cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care din 1 aprilie nu va mai asigura finanţare pentru...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Sibiu: Mamele se pot interna cu copiii la Infecţioase, în urma avertizării Ministerului Sănătăţii Mamele se pot interna la cerere, cu copiii bolnavi, în Secţia de Infecţioase a Spitalului de Pediatrie din Sibiu, ca urmare a avertizării emise de Ministerul Sănătăţii către acest spital, în urma numeroaselor plângeri înregistrate de părinţi.