Cele mai citite
 


Parlamentul polonez adoptă o lege împotriva producerii şi vânzării de droguri sintetice
duminică, 10 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parlamentul polonez a aprobat vineri o lege privind interzicerea producerii şi vânzării în Polonia a drogurilor sintetice, substanţe precum mefedrona, până acum comercializate în magazine din întreaga ţară, informează EFE şi AFP.
Guvernul polonez a impulsionat această măsură în contextul în care mai mulţi tineri au fost spitalizaţi după ce au consumat astfel de stupefiante şi chiar s-a făcut o legătură între aceste produse şi recentul deces al unui bărbat în vârstă de 32 de ani.

Noua lege le va permite inspectorilor sanitari să suspende până la 18 luni distribuirea sau fabricarea unui produs cu privire la care există suspiciunea rezonabilă că poate reprezenta un risc pentru sănătate, să închidă în decurs de trei luni instalaţiile unde s-ar crede că se produc aceste substanţe, precum şi să dea amenzi între 20.000 şi un milion de zloţi (între 5.000 şi 251.000 euro).

'Ştim că nu vom elimina 100% comercializarea lor, dar vom termina cu acest insolent trafic legal, care face ca sute de mii de tineri să meargă zilnic la magazin să cumpere această porcărie', a spus premierul polonez Donald Tusk.

Premierul Tusk a cerut miercuri Comisiei Europene să lupte împotriva drogurilor de sinteză în ansamblul Uniunii Europene.

'Problema drogurilor de sinteză nu este numai o problemă poloneză', a spus el într-o scrisoare adresată preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Poliţia poloneză l-a arestat joi pe proprietarul celui mai mare lanţ de magazine de acest tip - aproape o mie deschise acum doi ani în întreaga Polonie.*
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
The Lancet îşi exprimă indignarea în legătură cu procedura de interzicere a drogului 'miau-miau' Guvernul britanic a inclus, la 16 aprilie, pe lista substanţelor psihoactive interzise mefedrona, supranumită 'miau-miau' şi extrem de populară în rândurile tinerilor, precum şi alte preparate asemănătoare. În urma acestei decizii, prestigioasa revistă medicală britanică The Lancet publică un articol...
Polonia cere ţărilor UE să lupte împotriva drogurilor de sinteză Polonia, care deţine în acest semestru preşedinţia prin rotaţie a UE, le-a cerut celorlalte ţări ale Uniunii să lupte împotriva drogurilor de sinteză şi mai ales împotriva comercializării lor pe internet, cu prilejul unei reuniuni informale a miniştrilor europeni ai sănătăţii, miercuri, la Sopot (nord)...
Prahova: Percheziţii într-un dosar de trafic de stupefiante, 17 persoane fiind aduse la audieri Ploieşti, 3 apr /Agerpres/- Procurorii DIICOT Ploieşti au efectuat, miercuri dimineaţă, mai multe percheziţii într-un dosar privind traficul de stupefiante, 17 persoane, între care trei suspecţi de trafic de substanţe etnobotanice, fiind conduse la audieri.
DIICOT a trimis în judecată 17 persoane acuzate de trafic cu substanţe etnobotanice Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au trimis în judecată 17 pesoane acuzate de trafic ilicit internaţional de droguri de risc şi de mare risc şi trafic ilicit de droguri de risc şi de mare risc, precum şi de constituire şi sprijinire...
CE solicită interzicerea pe teritoriul Uniunii Europene a mefedronei, drog similar cu ecstasy Bruxelles, 20 oct /Agerpres/ - Comisia Europeană a solicitat miercuri interzicerea mefedronei, drog periculos similar cu ecstasy, care este încă legal în 12 ţări UE. Executivul comunitar le-a cerut statelor membre să oprească răspândirea liberă a acestui drog pe teritoriul UE, prin impunerea unor măsuri...
DIICOT: Percheziţii la un grup infracţional care făcea trafic cu medicamente Procurori DIICOT şi poliţişti au efectuat miercuri 15 percheziţii în judeţele Maramureş, Cluj şi Alba pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, evaziune fiscală şi fals informatic.