Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Italia: În ciuda reclamaţiilor, numărul deceselor infantile a scăzut
duminică, 10 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Săptămânal, presa italiană semnalează cazuri de deces a copiilor la naştere din diferite motive, dar până la finalizarea anchetelor, familiile denunţă medicii. Ginecologii se simt persecutaţi. Ministerul sănătăţii italian vine în ajutorul acestora, publicând vineri o statistică asipra cazurilor de morţi infantile.
Potrivit datelor rezultate din studiul efectuat de ministerul sănătăţii italian, numărul nou-născuţilor decedaţi la naştere este în scădere. În anul 2001, 4,9% din 1.000 de copii născuţi vii au murit imediat după naştere. Cinci ani mai târziu, numărul deceselor a scăzut la 4,1%.

Cifrele avertizează că numărul naşterilor prin cezariană a crescut în mod alarmant, informează vineri agenţia de presă ANSA. Datele înregistrate în spitalele din Italia în 2008, arată că 38,3% din cele 559.102 naşteri au fost făcute prin cezariană. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca numărul acestora să nu depăşească 15% din numărul total al naşterilor într-un an.

Ministerul sănătăţii italian atrage atenţia că în sudul Italiei, în special la Napoli, naşterea prin cezariană este o practică răspândită care depăşeşte 61% din media naţională.

Cel mai recent caz de moarte infantilă s-a petrecut joi la Spitalul San Camillo din Roma, informează cotidianul Corriere della Sera. O tânără de 24 de ani, însărcinată în luna a noua, a ajuns la spital acuzând senzaţii ciudate, dar medicii nu au avut paturi pentru a o interna imediat. Când au operat-o, după nouă ore, copilul a murit din cauza unui stop cardiac.

Ministrul sănătăţii a pecizat legat de caz că este un exemplu izolat. 'În perioada 2005 - 2010, la 3 milioane de naşteri s-au produs doar 61 de cazuri de moarte infantilă', a afirmat ministrul Ferruccio Fazio, citat de ANSA.AGERPRES
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Italia deţine recordul de operaţii cezariene din Europa Roma, 31 aug /Agerpres/ - În Italia se fac prea multe operaţii cezariene. Medicii se tem de eventuale cereri de despăgubire, consideră că spitalele lor sunt organizate prost sau nu se simt suficient de competenţi pentru a înfrunta naşterea naturală, informează La Repubblica în ediţia de marţi.
Medicii italieni consideră că femeile nu mai sunt pregătite să nască normal Roma, 12 sep /Agerpres / - Peste 1.400 dintre copiii născuţi în ultimul an au murit la naştere, iar ginecologii sunt doctorii cu cele mai multe procese penale din categoria medicilor, informează Societatea Italiană de Ginecologie şi Obstetrică citată, duminică, de cotidianul Corriere della Sera.
Naşterea prin cezariană, preferată de mame Naşterea prin cezariană este preferată de mame, în detrimentul naşterii naturale, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, după Congresul Naţional de Obstetrică Ginecologie.
Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013 O naştere de tripleţi a avut loc joi, în cadrul maternităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, operaţia decurgând în condiţii bune.
Rata mare a avorturilor din România, rezultat al ajutorului american pentru contracepţie Date recente publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că România are cea mai mare rată a avorturilor din Europa - 480 de avorturi la fiecare 1.000 de născuţi vii, ceea ce reprezintă peste dublul mediei din UE. Totodată, are una dintre cele mai mari rate ale mortalităţii materne, cu 27...
Achimaş-Cadariu: Este nevoie de 597 de incubatoare; ministerul a alocat 7,3 milioane euro Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat marţi că în România s-au făcut paşi importanţi în dezvoltarea programelor de asistenţă medicală pentru nou-născuţi, a screening-ului prenatal, precum şi a diferitelor tipuri de servicii medicale necesare mamei şi copilului.