Cele mai citite
 


Vaslui: Nou-născut transportat cu elicopterul la Iaşi
marţi, 12 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a solicitat luni dimineaţă elicopterul SMURD de la Iaşi pentru a transporta la un spital de specialitate un nou-născut cu malformaţii congenitale.
Potrivit reprezentanţilor SAJ Vaslui, bebeluşul născut la maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui era în stare gravă şi din această cauză medicii au decis că el trebuie să ajungă la Iaşi într-un timp scurt.
''Diagnosticul pus de medici la naştere a fost acela de omfalocel, o malformaţie congenitală caracterizată printr-un defect de închidere a peretelui abdominal în regiunea ombilicală. Acesta se manifestă printr-o exteriorizare a viscerelor abdominale prin membrana lor, peritoneul. Aceasta hernie ombilicală embrionară este tratată în primele zile ale naşterii printr-o intervenţie chirurgicală. A fost solicitat elicopterul SMURD pentru ca bebeluşul să ajungă în timp optim la Iaşi'', a declarat, pentru AGERPRES, Aurora Popa, directorul SAJ Vaslui.
Un caz similar a mai fost înregistrat în judeţul Vaslui în urmă cu două luni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Bărbat în stare gravă, transportat cu elicopterul SMURD la Iaşi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a solicitat marţi elicopterul SMURD pentru transportul unui pacient din localitatea Vutcani la clinica de neurochirurgie din Iaşi.
Mureş: Un nou-născut din Iaşi cu probleme cardiace multiple ar putea fi operat la Târgu Mureş Un nou-născut de trei săptămâni, care are probleme cardiace multiple, a fost transportat luni cu elicopterul SMURD de la Iaşi la Târgu Mureş unde urmează cel mai probabil să fie supus unei intervenţii chirurgicale, a anunţat dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de Adulţi şi...
Vaslui: Bebeluş în stare gravă după ce i-a căzut în cap o bucată de tencuială Un bebeluş de 9 luni din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, a fost transportat în stare gravă la spital vineri după-amiază după ce i-a căzut în cap o bucată de tencuială.
Iaşi: La 15 ani, mamă a unui copil cu malformaţii Copilul unei fete în vârstă de 15 ani, din localitatea Iana, judeţul Vaslui, a fost transferat la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi din cauza unei malformaţii congenitale grave.
Vaslui: Avalanşă de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Judeţean după introducerea coplăţii Introducerea coplăţii a determinat o creştere cu aproximativ 25 la sută a numărului de apeluri către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Potrivit conducerii instituţiei, cetăţenii cred că solicitând salvarea vor fi consideraţi urgenţe medicale şi vor fi scutiţi de coplata introdusă în spitale...
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.