Cele mai citite
 


Simeon Djankov: Nu va fi nici o schimbare a politicii economice a Bulgariei
marţi, 12 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul bulgar de Finanţe, Simeon Djankov, a afirmat luni că nu va fi nicio schimbare a politicii economice a ţării, transmite Novinite.
'Nu va fi nicio schimbare în politica economică a ţării. Dar au apărut noi idei, există un dialog', a afirmat Djankov la postul naţional de televiziune.
Oficialul bulgar a explicat că cel mai rapid mod de a ieşi din criză îl reprezintă guvernarea ţării de către un guvern de centru-dreapta: 'Economia gri întotdeauna creşte când sunt majorate taxele. Totuşi, nu discutăm depre creşterea taxelor, ci mai degrabă de alinierea lor'.
Simeon Djankov a citat un studiu realizat de compania KPMG conform căruia Bulgaria este unul dintre cele 10 state cu cele mai scăzute taxe. El a arătat că Bulgaria este singurul stat membru al UE care nu a majorat taxele din cauza crizei financiare.
Referindu-se la creşterea de la 2 la 8% a contribuţiilor pentru asigurări de sănătate, ministrul bulgar de Finanţe a explicat că decizia a fost luată pentru stabilizarea sistemului de sănătate în anii următori, nu numai pentru câteva luni.
'Nu doresc să majorez contribuţiile pentru asigurări de sănătate', a declarat Djankov, adăugând că măsura a fost luată temporar, din cauza insuficienţei fondurilor din acest sector.
Ministrul bulgar de Finanţe a arătat că cetăţenii bulgari cheltuiesc cu aproximativ 50% mai puţin decât media din Uniunea Europeană. 'Cu alte cuvinte, sumele alocate pentru îngrijirea sănătăţii trebuie să crească', a afirmat oficialul bulgar.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Doru Bădescu (CNAS): Decizia privind desfiinţarea caselor judeţene de asigurări de sănătate va fi politică Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Doru Bădescu, apreciază afirmaţia ministrului Eugen Nicolăescu privind desfiinţarea caselor judeţene de asigurări de sănătate ca fiind o "declaraţie şi intenţie politică asumată de domnia sa".
Peste o treime dintre românii care cumpără vacanţe în străinătate nu fac asigurare storno; 80% au asigurări de sănătate(studiu) Peste o treime dintre românii care cumpără vacanţe în străinătate (35%) nu îşi fac asigurare storno, riscând astfel să nu îşi recupereze banii dacă nu mai pot merge în concediu din cauza unor probleme personale, se arată într-un studiu realizat de o agenţie de turism online, remis miercuri AGERPRES.
Adina Geană: CNAS nu are datorii Bucureşti, 12 mai /Agerpres/ - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu are nicio datorie faţă de furnizorii de servicii, a declarat, miercuri, directorul CNAS, dr. Adina Geană, adăugând că 'sunt termene scadente, dar nu datorii, şi se vor plăti la timp'.