Cele mai citite
 


Un mort şi zeci de îmbolnăviri într-un hotel din China, după un mic dejun condimentat cu... nitrat
marţi, 12 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile medicale chineze au anunţat luni că au descoperit o cantitate uriaşă de nitrat în probele de alimente provenite dintr-un hotel din provincia chineză Sichuan, unde o persoană a murit vineri şi alte 42 s-au îmbolnăvit în urma unei toxiinfecţii alimentare, relatează Xinhua.
Victimele, majoritatea turişti şi angajaţi ai hotelului, au prezentat simptome precum stare de vomă şi greţuri după ce au luat micul dejun la Hotelul Pearl Garden din Luding. O femeie în vârstă de 47 de ani din Guangzhou a murit vineri la spital.

Autoritatea sanitară din provincie a anunţat luni că au fost depistate cantităţi importante de nitraţi în probele de terci de ovăz, în murături, tăiţei şi în multe dintre garniturile servite în hotel.

'Rezultatele testelor indică 10,8 grame de nitrat în fiecare kilogram de tăiţei şi 11,3 grame în fiecare kilogram de terci de ovăz', a informat luni centrul pentru prevenirea bolilor.

Potrivit sursei citate, o cantitate între 2 şi 3 grame de nitrat poate fi fatală, dar autorităţile sanitare au stabilit o limită legală de 20 mg de nitrat în fiecare kilogram de mâncare.

Autorităţile au dispus închiderea hotelului până la finalizarea investigaţiei.

Printre cele 43 de persoane care au făcut toxiinfecţie alimentară se aflau 33 de turişti, opt angajaţi şi copilul unui salariat.

Poliţia urmează să stabilească care sunt cauzele incidentului, deşi anchetatorii bănuie că bucătarii au confundat nitratul, folosit în mod tradiţional la prepararea murăturilor în bucătăria din Sichuan, cu sarea de bucătărie.***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Constanţa: Turişti cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant din staţiunea Eforie Sud Numărul turiştilor cazaţi la sanatoriul balnear 'Vraja Mării' din Eforie Sud care au început să se simtă rău după ce au mâncat, miercuri dimineaţă, la restaurantul Flacăra din aceeaşi staţiune, a crescut de la 5 la 15 persoane, două dintre acestea fiind transportate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase...
DSP Arad: Copiii de la şcoala din Şiria au suferit o toxiinfecţie alimentară cauzată de stafilococul auriu Direcţia de Sănătate Publică Arad a stabilit că cei 23 de elevi de la Şcoala specială cu clasele I - VIII din comuna Şiria au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale din cauza unei toxiinfecţii alimentare determinate de prezenţa stafilococului auriu.
21 turişti din Mureş, dintre care 10 copii, au ajuns la UPU Suceava cu toxiinfecţie alimentară Un grup de 22 de persoane, adulţi şi copii, cazaţi la un motel din Şcheia, s-au prezentat duminică la Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava cu simptome de intoxicaţie alimentară, informează un comunicat al Prefecturii Suceava, transmis AGERPRES.
Constanţa: 50 de turişti cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la un restaurant din Eforie Sud Numărul turiştilor cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la restaurantul Flacăra din staţiunea Eforie Sud a ajuns joi la 50 de persoane, după ce miercuri dimineaţă au fost semnalate primele cinci cazuri de îmbolnăvire.
Maramureş: 45 de persoane care participau la un botez în Baia Mare, internate din cauza unei toxiinfecţii alimentare Cel puţin 45 de persoane dintre care trei copii au fost internaţi, duminică seară, la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare după ce au suferit o toxinfecţie alimentară.
Suceava: Escherichia coli, depistată în mâncarea turiştilor din Mureş care au suferit toxiinfecţii alimentare Unitatea de cazare şi firma care a livrat mâncare turiştilor din Mureş care s-au prezentat pe 19 iunie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava cu simptome de intoxicaţie alimentară au fost amendate cu 1.300 lei, respectiv 2.000 lei.