Cele mai citite
 


Amniocenteza - confirmă sănătatea bebeluşului tău
marţi, 12 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În cadrul investigaţiilor standard pe care trebuie să le facă o femeie însărcinată se află şi amniocenteza - test prenatal, care oferă informaţii despre sănătatea şi dezvoltarea bebeluşului.
Amniocenteza constă în prelevarea de lichid amniotic - lichidul care înconjoară fătul în uter. Această investigaţie poate depista anomalii cromozomiale (sindromul Down, trisomia 18, trisomia 13 etc.), boli genetice (fibroza chistică, maladia celulelor seceră şi boala Tay-Sachs), precum şi anomaliile de tub neural, cum ar fi spina bifida sau anencefalia.
Acest test este important pentru că 'în primul rând, este un test care îi oferă medicului informaţii despre sănătatea şi modul în care se dezvoltă bebeluşul. În urma acestui test, aflăm în proporţie de 99% dacă bebeluşul are o boală genetică sau o anomalie cromozomială gravă', a declarat dr. Silviu Predoi, de la Clinica de Medicină Materno-Fetală Promed System.
Amniocenteza este o investigaţie care trebuie facută, preferabil, între săptămânile 15 şi 24 ale sarcinii.
'Pacientele care îşi fac amniocenteze sunt conştiente de faptul că acest test oferă foarte multe informaţii despre copilul lor. Pe lângă ecografiile 2D, 3D şi chiar 4D, foarte multe viitoare mămici vor să facă acest test pentru a asigura sănătatea bebeluşului lor', spune dr. Silviu Predoi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Amniocenteza depisteaza eventualele malformatii ale fatului Pe lânga seria de investigatii standard pe care trebuie sa le faca o femeie in momentul in care este insarcinata, mai exista una la fel de importanta pentru observarea evolutiei sarcinii. In cadrul acesteia intra si amniocenteza – test prenatal care ofera informatii despre sanatatea si dezvoltarea...
Acces deficitar la tratament pentru pacienții cu fibroză chistică - temă în focus la Conferința Anuală a Asociației de Fibroză Chistică din România – Aproximativ 300 de copii și 50 de adulți din România se luptă zilnic cu o boală cruntă: fibroza chistică, cea mai răspândită boală genetică, incurabilă și cu potențial letal din Europa.
O nouă metodă de testare a genelor fetale poate anihila riscul pierderii sarcinii După ce medicii şi femeile însărcinate s-au bazat pe amniocenteză (prelevarea unei mostre de ADN din lichidul amniotic) pentru a diagnostica anumite boli ale fătului ani la rândul, neluând în calcul riscul de pierdere a sarcinii, oamenii de ştiinţă din Hong Kong au făcut o descoperire extraordinară:...
Noul test neinvaziv Veracity, realizat de cercetători ciprioţi, disponibil de luni pe piaţa mondială Compania de biotehnologie NIPD Genetics (Non-Invasive Prenatal Diagnistics) a anunţat că din 25 mai începe distribuirea testului Veracity din Cipru în toate ţările din lume, informează site-ul pulsul-afroditei.com.
În România nu există un program de sănătate care să faciliteze accesul la tratament al pacientului adult cu fibroză chistică Aproximativ 300 de copii și 50 de adulți din România se luptă zilnic cu o boală cruntă: fibroza chistică, cea mai răspândită boală genetică, incurabilă și potențial letală la nivel european.
Conferința Asociației de Fibroză Chistică din România – Ediția III Fibroza chistică de la nou-născut la adult 17-18 noiembrie 2012, București Houston NPA și Asociația de Fibroză Chistică din România (www.afcr.ro) organizează între 17-18 noiembrie la București cea de-a IIIa ediție a Conferinței AFCR, pe tema “Fibroza chistică de la nou-născut la adult”. Evenimentul se va desfășura la Hotel Ibis Palatul Parlamentului (Str. Izvor 82-84, București)...