Cele mai citite
 


Personalul TESA din spitale atrage atenţia posibilelor pericole din spitale
marţi, 12 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Naţională a Sindicatelor TESA din Sănătate atrage atenţia autorităţilor centrale că o tragedie de tipul celei petrecută la Maternitatea Giuleşti s-ar putea repeta şi în alte spitale româneşti din cauza aceloraşi probleme de fond ale sistemului sanitar romanesc, conform răspunsurilor primite la un chestionar lansat de Federaţia TESA în toate spitalele din România, informează un Comunicat de presă al acestei federaţii sindicale.
Conform sondajului, cauzele sunt determinate de lipsa de personal, dar şi de nemotivarea financiară a forţei de muncă performante de a rămâne în unităţile spitaliceşti.
Potrivit liderului sindical Augustin Chifor, în multe spitale, în urma reducerii cu 25 la sută a salariilor, mulţi angajaţi din sectoarele TESA au un salariu net lunar sub 600 lei.
'Federaţia TESA a atras atenţia permanent, de-a lungul anilor, asupra greşelilor grave ale guvernanţilor de a subestima total importanţa sectoarelor tehnic -economic şi administrativ. De acestea depinde buna funcţionare a unui spital, iar acest personal va purta răspunderea în cazul producerii unor noi tragedii', susţine liderul sindical.
Sindicaliştii fac apel la actuala conducere a ţării şi a Ministerului Sănătăţii să înceteze politica extrem de periculoasă de reduceri de personal TESA, să suplimenteze posturile TESA acolo unde este nevoie şi să motiveze financiar personalul TESA, pentru a se evita producerea unor alte tragedii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Dima, şeful serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, rămâne în libertate Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins joi recursul procurorilor şi au decis ca Vasile Dima, şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu' - Maternitatea Giuleşti, să fie cercetat în continuare în stare de libertate, în dosarul în care este...
Sistemul de sănătate din România, muribund din cauza reducerilor salariale şi de personal Sistemul de sănătate din România este muribund, clătinându-se sub presiunea reducerilor bugetare decise de guvern. Cazul de la maternitatea Giuleşti este emblematic pentru punctele slabe ale sistemului de sănătate românesc, notează Financial Times /FT/ în ediţia de luni.
Sindicaliştii din domeniul sanitar cer demisia ministrului Sănătăţii Sindicaliştii din sectorul sanitar afiliaţi la CNS Cartel Alfa vor demisia ministrului Sănătăţii pentru lipsă de dialog, pentru lipsă de forţă de muncă în sistemul sanitar, pentru lipsă bugetare, a declarat în deschiderea mitingului organizat de CNS Cartel Alfa în Piaţa Victoriei din Capitală, Ion Măruţă...
Federaţia Sindicală Hipocrat solicită MS o întrunire pe tema Regulamentului privind timpul de muncă în sectorul sanitar Federaţia Sindicală Hipocrat din România solicită stabilirea de urgenţă a unei întruniri în intervalul 25-27 iulie 2016, pentru a discuta propunerile de modificare a Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 870 din 1 iulie 2004, actul normativ care reglementează timpii de lucru şi gărzile din unităţile sanitare...
Galaţi: Maternitatea 'Buna Vestire' duce lipsă acută de personal Maternitatea 'Buna Vestire' din Galaţi are doar nouă asistente medicale dintre cele 40 de care ar avea nevoie, iar, din cauza lipsei de personal, nimeni nu stă permanent cu copiii născuţi prematur, a declarat pentru AGERPRES, managerul maternităţii Ana Maria Hărăbor.
Tulcea: CMR solicită judecarea în libertate a personalului acuzat de tragedia de la Maternitatea Giuleşti Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită judecarea în stare de libertate a personalului medical, asistent medical şi doctor, considerat vinovat de tragedia de la Maternitatea Giuleşti.