Cele mai citite
 


Gorj: Spitalul din Rovinari a inaugurat sistemul de încălzire cu panouri solare
marţi, 12 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Orăşenesc 'Sfântul Ştefan' din Rovinari, împreună cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale a inaugurat, luni, sistemul de încălzire al unităţii spitaliceşti cu ajutorul panourilor solare.
Potrivit directorului spitalului, Laurenţiu Cosmulescu, investiţia a fost realizată cu bani veniţi de la Administraţia Fondului de Mediu, contribuţia primăriei oraşului fiind de doar 20% din valoarea totală de 460.106 lei.
'Iniţiativa acestui proiect a aparţinut Primăriei Rovinari care a dorit, după preluarea unităţii spitaliceşti, reducerea consumului de energie pentru apa caldă menajeră, precum şi încălzirea prin metode regenerabile a saloanelor spitalului. Astfel, în incinta unităţii spitaliceşti au fost montate un număr de 42 de panouri solare plane, pe o platformă amenajată la suprafaţa solului. Din analizele făcute, cei de la primărie au constatat că preţul facturii la apa caldă se va reduce cu circa 60%', a declarat Laurenţiu Cosmulescu.
Managerul Spitalului din Rovinari a mai spus că miniparcul solar are o suprafaţă totală de captare de 100 metri pătraţi, iar sistemul se află în garanţie trei ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Apă caldă din energie 'verde' la Spitalul judeţean şi la maternitatea din municipiu Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Maternitatea Bacău au, începând de miercuri, apă caldă produsă prin intermediul unei instalaţii moderne de panouri solare.
Dolj: Energie alternativă la centrele medico-sociale din judeţ Consiliul Judeţean Dolj a inaugurat, joi, la centrul medico-social din localitatea Melineşti, o instalaţie complexă de producere a energiei alternative, compusă din panouri solare şi pompe geotermale, care asigură între 40 şi 70 la sută din necesarul de căldură şi apă caldă al unităţii.
Gorj: A fost inaugurat dispeceratul integrat ISU-Ambulanţă Dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Gorj a fost inaugurat luni, la sediul ISU, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene.
Gorj: Proiect pentru interzicerea comercializării şi distribuirii etnobotanicelor Un proiect de hotărâre care vizează stabilirea unor măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a tineretului din judeţul Gorj a fost aprobat, joi, de consilierii judeţeni.
Centrul SMURD Gorj, inaugurat de autorităţi Centrul SMURD Gorj a fost inaugurat, sâmbătă, la Târgu-Jiu, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene şi a reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, urmând ca acesta să devină operaţional încă din cursul după-amiezii.
Harghita: Baie de tratament cu apă minerală redeschisă la Borsec Miercurea Ciuc, 27 oct /Agerpres/- Primăria Borsec a inaugurat, sâmbătă, o baie de tratament cu apă minerală, reconstruită după modelul uneia demolată în anii '50, care, în opinia autorităţilor locale, este un prim pas pentru ca oraşul să redobândească statutul de staţiune balneoclimaterică.