Cele mai citite
 


Hunedoara: Acord de colaborare între spitalele din Orăştie şi Sliedrecht-Olanda
marţi, 12 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din oraşele Orăştie şi Sliedrecht (Olanda) vor colabora pe diverse domenii de specialitate în baza unui acord ce a fost semnat, luni, de către directorii celor două unităţi medicale, partea română urmând să fie sprijinită prin echipamente şi cursuri de formare profesională.
Acordul a fost semnat la Orăştie, delegaţia străină fiind invitată să vadă mai multe secţii ale spitalului din localitate, acesta beneficiind deja de un ecograf performant, mai multe monitoare pentru cardiologie şi materiale pentru intervenţii chirurgicale ce au fost aduse din Olanda, cu ocazia unor vizite precedente.
'Partenerii noştri din Olanda au studiat deja secţiile spitalului şi au identificat mai multe posibilităţi prin care pot să ne ajute la secţiile de nou-născuţi şi ginecologie. De asemenea, mai mulţi medici din Orăştie vor fi instruiţi la spitalul 'Albert Schweitzer' din Sliedrecht, în luna martie a anului viitor. Ne propunem şi înfiinţarea unui sistem de telemedicină, astfel încât să putem colabora mai uşor pe teme medicale', a declarat directorul spitalului municipal din Orăştie, dr. Dan Sechi.
La rândul său, directorul spitalului 'Albert Schweitzer', Gert-Jan van Heiningen, şi-a arătat mulţumirea pentru colaborarea iniţiată, menţionând că partea olandeză este dispusă să ofere sprijin tuturor celor care îngrijesc pacienţii cu 'inima, capul şi sufletul'.
'Lucrăm cu colegi care îmbrăţişează aceleaşi valori ca şi noi. Am găsit la spitalul din Orăştie oameni dedicaţi comunităţii şi ne-au devenit prieteni. Iar prietenii se ajută între ei', a spus directorul spitalului 'Albert Schweitzer' din Sliedrecht.
Spitalul 'Albert Schweitzer' are 800 de paturi şi este unul din cele mai mari din Olanda, deservind o populaţie de aproximativ 350.000 de locuitori. Spitalul are angajaţi 250 de medici. Alte 3.000 de persoane lucrează ca asistente, personal tehnic şi de îngrijire a bolnavilor.
Spitalul din Orăştie numără 155 de paturi, are angajaţi 36 de medici şi 260 de persoane încadrate ca asistente şi personal de îngrijire a pacienţilor ce sunt arondaţi de pe un areal format din 44.000 de locuitori.
Semnarea acordului între cele două spitale a fost posibilă în baza relaţiilor de înfrăţire existente încă din 2001 între primăriile din Orăştie şi Sliedrecht.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Medici din Milano participă la intervenţii laparoscopice la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Medici italieni de la spitalul Niguarda din Milano participă, începând de joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, la un schimb de experienţă, în baza unui parteneriat între cele două unităţi medicale, delegaţia italiană urmând să ia parte la primele intervenţii laparoscopice de la Secţia...
Oprescu speră că lucrările la Spitalele Gomoiu şi Foişor vor fi terminate la sfârşitul anului 2015 Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, speră ca lucrările la Spitalul clinic de copii "Dr. Victor Gomoiu" şi Spitalul clinic de Ortopedie-Traumatologie Foişor să fie finalizate la sfârşitul anului 2015.
Crucea Roşie Română şi ADPSE ''Catalactica'', parteneri într-un program de formare profesională pentru personal medico-social Proiectul strategic ''Pro-Sănătate - Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă'', demarat de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică (ADPSE) ''Catalactica'' în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie...
Spitalul Niguarda şi Spitalul de Urgenţă Slatina au semnat un nou acord de colaborare Spitalul Niguarda din Milano şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina au semnat vineri un acord de colaborare pentru următorii trei ani privind formarea profesională, prezentat de secretarul de stat Raed Arafat.
Organizaţia Salvaţi Copiii demarează seria de dotări din 2015, care va viza 21 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din întreaga țară Salvaţi Copiii România a donat astăzi secției de neonatologie a Spitalului Judeţean din Piteşti un ventilator pentru suport respirator pentru nou-născuți, în valoare de 80.000 de lei. Aceasta este prima acţiune dintr-o serie de 21 de dotări pe care Salvaţi Copiii le va face până la finalul...