Cele mai citite
 


Ameliorarea alimentaţiei copiilor, un aspect important în reducerea malnutriţiei globale /raport/
marţi, 12 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Malnutriţia în rândul copiilor cu vârsta sub doi ani este una din principalele provocări privind reducerea foametei globale şi poate cauza probleme pe parcursul vieţii pentru sănătate, productivitate şi potenţialul de trai, informează Xinhua.
Potrivit Indexului global privind foametea în 2010 (GHI), difuzat luni, înaintea Zilei mondiale a alimentaţiei, ce va fi marcată la 16 octombrie, pentru al cincilea an cel mai mare contributor la indicele global este un copil malnutrit.

Un raportul publicat de Institutul internaţional de cerecetare privind politica International Food Policy Research Institute (IFPRI), Welthungerhilfe, şi de Concern Worldwide analizează ţările pe baza a trei indicatori privind greutatea: procentajul persoanelor subnutrite, procentajul copiilor cu vârsta sub cinci ani care sunt subnutriţi şi rata mortalităţii la copii.

'Pentru a-şi ameliora situaţia, multe ţări trebuie să accelereze progresul în reducerea malnutriţiei la copii. Cercetarea indică faptul că şanse de a ameliora nutriţia există de la concepere până la vârsta de doi ani. După vârsta de doi ani, efectele negative ale malnutriţiei sunt ireversibile' , a afirmat Marie Ruel, director al Departamentului privind sărăcia, sănătatea şi nutriţia din cadrul IFPRI, şi coautor al raportului.

Indexul este calculat pentru 122 de ţări în curs de dezvoltare şi în tranziţie, pentru care sunt valabile datele privind cele trei componente ale foametei. Un număr de 29 de ţări au un nivel de malnutriţie 'extrem de alarmant' sau 'alarmant'. Majoritatea acestor ţări se află în Africa subsahariană şi în sudul Asiei.

Problema malnutriţiei copiilor ar putea fi redusă cu 25% - 36% prin asigurarea unor servicii medicale universale de prevenţie şi intervenţii pentru copiii cu vârstă mai mică de doi ani şi pentru mame în timpul sarcinii şi pe parcursul alăptării. 'Sănătatea femeilor, în special a mamelor, este crucială în reducerea malnutriţiei la copii. Mamele care au fost prost hrănite în copilărie pot da naştere unor copii sub greutate, perpetuând ciclul malnutriţiei', menţionează directorul Welthungerhilfe, Barbel Dieckmann.

În raport se recomandă ca ţările sa aibă în vedere cauzele malnutriţiei, între care săracia, inegalitatea sexelor, şi să susţină autorităţile locale în eforturile de ameliorare a nutriţiei, astfel ca aceasta să devină, în special în privinţa copiilor, o prioritate politică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Greutatea la naştere este şi ea un indice al sănătăţii din timpul vieţii De ce o persoană moare de tânără, iar alta trăieşte până la adânci bătrâneţi? Modul de viaţă şi factorii genetici joacă un rol esenţial, dar, susţine profesorul David Barker, un bun indice de apreciere a viitoarei sănătăţi este greutatea la naştere şi ce ne poate spune ea despre dezvoltarea intrauterină...
La nivel global, o persoană din trei suferă de malnutriţie (Global Nutrition Report) Obezitatea este tot mai prezentă în lumea contemporană, în timp ce malnutriţia persistă în ţările cele mai sărace şi tinde să devină normă, se arată în studiul Global Nutrition Report, difuzat marţi şi preluat de 20 minutes.ch.
Malnutriţia reduce sensibil speranţa de viaţă a nord-coreenilor (raport) Nord-coreenii trăiesc în medie cu 11 ani mai puţin decât vecinii lor sud-coreeni din cauza malnutriţiei, care provoacă serioase probleme la naştere şi tot mai multe decese, menţionează un raport al guvernului publicat luni, la Seul, citat de Yonhap şi AFP.
Malnutriţia infantilă perpetuează sărăcia (studii) Malnutriţia infantilă este unul din principalii factori care împiedică multe ţări în curs de dezvoltare să iasă din sărăcie, potrivit unei serii de studii publicate în ultimul număr al revistei ştiinţifice britanice The Lancet, citată joi de agenţia EFE. Calitatea alimentaţiei în timpul sarcinii şi primilor...
Organizaţia Salvaţi Copiii: În România cel mai mare număr de decese în rândul copiilor se înregistrează la nou-născuţi Cel mai nou studiu efectuat de Organizaţia Salvaţi Copiii Internaţional arată că este nevoie de mai multă implicare la nivel global pentru a spori şansele de supravieţuire a nou-născuţilor.
Bacterii intestinale, legate de malnutriţia infantilă în Africa O alimentaţie insuficientă sau mediocră nu este singura cauză a malnutriţiei infantile în Africa Subsahariană, unele bacterii intestinale pot provoca, de asemenea, această problemă, potrivit unor cercetători americani al căror studiu a fost publicat miercuri, relatează AFP.