Cele mai citite
 


Mureş: Spectacol caritabil de teatru pentru dotarea Clinicii de Ortopedie cu cearşafuri
marţi, 12 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de ambulanţă Samaritanus din Târgu Mureş va organiza, la împlinirea a doi ani de activitate, o seară de teatru în care va avea loc o colectă de fonduri pentru achiziţionarea de cearşafuri şi pături pentru Clinica de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.
Zsigmond Varga, coordonatorul Samaritanus, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că această colectă de fonduri va fi organizată sub deviza 'Să fim împreună în lupta pentru viaţă', în colaborare cu?Teatrul Naţional Târgu Mureş şi Centrul Multimedia Teatru 74.
'Campania este destinată în primul rând Spitalului Judeţean de Urgenţă, Clinicii de Ortopedie - Traumatologie, condusă de domnul profesor Băţagă Tiberiu, vrem să ajutăm. Nu cu aparate, nu cu lucruri foarte scumpe, ci cu lucruri mici, pe care putem să le facem, să le facem de mai multe ori dacă e nevoie, cu pături, lenjerie. Am lansat o serie de invitaţii pentru oamenii de afaceri din Târgu Mureş care să vină la spectacol, iar la sfârşit să doneze o sumă, care-o doresc domniile lor, în contul acestei campanii', a declarat Varga.
Coordonatorul Ambulanţei Samaritanus a subliniat că deşi Clinica de Ortopedie este destul de 'îngrijită', are şi unele lipsuri şi că unele dintre acestea sunt cearşafurile şi păturile, 'cu care omul intră în contact prima oară când e internat'.
El a arătat că prin colecta organizată la teatru îşi doreşte să achiziţioneze 100 de cearşafuri şi 100 de pături.
Potrivit lui Varga, pe lângă cele 200 de bilete cumpărate de serviciul privat Samaritanus, care vor fi oferite oamenilor de afaceri invitaţi să facă donaţii, Teatrul Naţional din Târgu Mureş a scos la vânzare încă 400, care se vor vinde la casă, pentru piesa 'Clinica Amanţilor', o comedie de John Chapman şi Dave Freeman.
'Oamenii obişnuiţi vor putea contribui venind la spectacolul de teatru, cumpărând bilet. Va exista acolo o urnă unde se vor putea pune banii. Este primul proiect pe care-l demarăm şi nu aşteptăm aniversări, ci o vom face împreună cu oamenii din domeniu, de la Teatrul Naţional, cărora le mulţumesc că au fost alături de mine şi au înţeles sloganul nostru - 'Împreună în lupta pentru viaţă'', a subliniat Zsigmond Varga.
Directorul Centrului Multimedia Teatru 74 din Târgu Mureş, Nicu Mihoc, a susţinut că 'a fi samaritean nu înseamnă că trebuie să fii un om de afaceri, poţi să fii şi un om simplu'.
Spectacolul caritabil va avea loc joi, de la ora 19,30.
Zsigmond Varga a precizat că următoarea acţiune caritabilă de acest gen va fi organizată pentru Clinica de Hematologie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: DSU, CNCD şi SJA, câştig în procesul de discriminare în utilizarea girofarului intentat de o ambulanţă privată Curtea de Apel Târgu Mureş a respins acţiunea formulată de serviciul privat de ambulanţă Samaritanus împotriva unei decizii a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care a stabilit că această firmă nu este discriminată atunci când nu poate folosi girofarul pentru intervenţia la...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
Mureş: Peste 24,7 milioane de lei, investiţi în 2015 la SCJU pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă Peste 24,7 milioane de lei au fost investiţi în 2015 pentru achiziţionarea de aparatură medicală performantă şi pentru modernizări, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac.
Mureş: Samaritanus deţine o aplicaţie care putea localiza locul prăbuşirii avionului din Apuseni Serviciul de Ambulanţă Samaritanus din Târgu Mureş deţine o aplicaţie pentru un sistem de comunicare în timp real a unor situaţii de urgenţă, care poate să localizeze pe hartă utilizatorul.
Clinica de Hematologie şi Transplant a SCJU Târgu Mureş a efectuat în acest an 23 de transplanturi de celule stem Specialiştii Clinicii de Hematologie şi Transplant a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş au anunţat, miercuri, efectuarea a două transplanturi alogene de celule stem hematopoietice, la doi bărbaţi în vârstă de 23, respectiv 34 de ani, astfel că numărul transplanturilor se ridică...
Echipament pentru apel medical de urgenţă, instalat în premieră naţională la Târgu Mureş Serviciul de Ambulanţă Samaritanus din Târgu Mureş a inaugurat, marţi, în premieră naţională, un echipament de apel Visonic Amber, care alarmează un dispecerat de intervenţie medicală în cazuri de urgenţă medicală sau în situaţii critice.