Cele mai citite
 


Internetul - principala sursă de informaţie privind contracepţia, pentru români
marţi, 12 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Internetul este principala sursă de informare privind contracepţia pentru români, relevă un studiu realizat de GfK România, el fiind menţionat de 83% dintre respondenţi.
Pe următoarele locuri în ceea ce priveşte mijloacele de informare se află medicul (41%), partenerul sau partenera (38%), broşurile din cabinetele medicale (36%), televiziunea (30%) şi revistele pentru femei (29%).
Potrivit studiului, mai mult de o treime dintre femeile intervievate se informează şi aleg singure în ceea ce priveşte metoda contraceptivă pe care să o folosească, iar o altă treime se sfătuiesc cu un medic. Apoi, majoritatea femeilor discută această variantă cu partenerul şi de cele mai multe ori decid împreună.
În ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, o jumătate dintre respondenţi sunt de acord cu folosirea metodelor contraceptive, o treime nu le agreează dar le consideră necesare şi doar unul din şase bărbaţi consideră că ştie foarte multe despre aceste metode.
Metodele contraceptive moderne sau mai puţin convenţionale sunt folosite de foarte puţine femei. Cele mai cunoscute metode contraceptive sunt: prezervativul (95%), pilulele contraceptive (94%), steriletul (75%), metoda calendarului (74%) şi pilula de a doua zi (72%) se mai evidenţiază în studiul amintit.
Metodele mai noi, cum ar fi plasturele contraceptiv şi prezervativul feminin sunt cunoscute cu precădere de tinerii între 18 şi 24 ani.
Aproape jumătate dintre femeile din cuplu folosesc o singură metodă contraceptivă, iar 20% folosesc mai mult de două metode, se mai arată în studiu.
Persoanele cu educaţie superioară şi venit net pe gospodărie mai mare de 1000 lei sunt în general mai informate referitor la metodele de contracepţie decât persoanele cu o educaţie sub medie şi venit mic.
Un procent de 27% dintre femeile intervievate folosesc în prezent pilula ca metodă contraceptivă, în vreme ce aproape 20% nu se protejează, 20% dintre femeile intervievate au folosit cel puţin o dată pilula de a doua zi, iar 30% au aplicat regulile metodei calendarului.
Studiul a fost realizat de GfK România în luna septembrie a acestui an, prin intervievarea online a 600 de respondenţi utilizatori de Internet cu vârsta între 18 şi 50 de ani din mediul urban. Respondenţii au fost recrutaţi aleator de pe platforma online www.askgfk.ro, astfel încât să se asigure reprezentativitatea la nivelul populaţiei investigate. Eroarea maximă de eşantionare este ?4%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studiu: Jumătate dintre românce riscă o sarcină nedorită folosind metode contraceptive cu eficienţă limitată Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS) a lansat joi campania 'Planifică Neprevăzutul!', care vizează o mai bună informare a publicului în ceea ce priveşte contracepţia de urgenţă.
Controlul sarcinii aduce pe lume copii fericiţi Contracepţia în antichitate Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au fost preocupaţi de contracepţie. Deşi, unele par greu de imaginat iată câteva din metode folosite de strămoşii noştri:
Pilula, încă cea mai populară formă de contracepţie Apariţia pilulei contraceptive în viaţa femeilor din întreaga lume le-a oferit acestora libertatea de a face propriile alegeri şi de a avea o viaţă independentă. Spre deosebire de alte ţări, România are o istorie recentă - 20 de ani de când contracepţia a devenit legală, iar femeile pot utiliza anti...
Sondaj SECS: Rata raporturilor sexuale neprotejate este în creştere printre tinerii de pe întreg globul Bucureşti, 23 sep /Agerpres/ - Conferinţa Mondială de Contracepţie din acest an care se va încheia la 26 septembrie îşi propune să promoveze în lume ca fiecare sarcină să fie o sarcină dorită, a declarat joi, în conferinţă de presă, dr. Borbala Koo, directorul executiv al Societăţii de Educaţie Contraceptivă...
Contraceptia - Stiati ca? Romania se afla pe locul 4 in U.E. in ceea ce priveste numarul avorturilor, inregistrand 100.000 de avorturi pe an. Fruntasele clasamentului (dpdv al numarului de avorturi pe an) sunt Marea Britanie, Spania si Franta (pozitiile fruntase sunt datorate si populatiei s...
Contraceptivele orale - influenteaza sau nu greutatea Pastilele contraceptive sunt de mai multi ani cele mai „populare” metode de contraceptie, si cu toate acestea printre cele mai controversate. Pastilele anticonceptionale au fost introduse pentru prima oara pe piata in anul 1960, de atunci si pana in prezent calitatea acestora s-a imbunatatit simtitor...