Cele mai citite
 


Primarul Piedone, în control - surpriză la trei unităţi de învăţământ
marţi, 12 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a organizat luni o acţiune de control - fulger în trei unităţi de învăţământ pe care autoritatea locala le are în administrare, pentru a constata, la faţa locului, viteza de reacţie a forţelor de intervenţie în caz de urgenţă.
Edilul a mers, neanunţat, la trei unităţi - Liceul Gh.Şincai, Şcoala generală nr.74 şi grădiniţa ,,Pisicile aristocrate,, unde a cerut agenţilor de pază să dea semnalul de alarmă la 112, pentru a putea interveni de urgenţă forţele de ordine, respectiv agenţii de la firma de pază, poliţiştii şi echipajele SMURD.
La Liceul Gh.Şincai, paznicul şcolii a fost uşor nedumerit de acţiunea primăriei, trenând oarecum apelarea rapidă a dispeceratului de la Societatea Scorseze cu care are contract, şi cu atât mai mult să sune la apelul de urgenţă 112.
,,Sunaţi vă rog de urgenţă avertizând că la Şincai este o altercaţie.Vreau să văd cum interveniţi', a spus primarul agentului de pază, observând că acesta comunica telefonic destul de stingher şi greoi, pentru că cel de la celălalt
capăt al firului cerea detalii despre adresa liceului, lucru care l-a nemulţumit de Piedone. 'Ce facem, stăm doua ore până trimite un echipaj? Vreau să fac o operaţie pe viu pentru a vedea reacţia factorilor de intervenţie', a motivat Piedone.
Agenţii firmei de pază Scorseze au sosit după şapte minute, politiştii au venit după aproape zece minute, iar SMURD după 12 minute, 'uşor târziu', în opinia primarului Cristian Popescu-Piedone. 'Trebuie mai multă vigilenţă.Trebuie să colaborăm şi să intensificăm acţiunile pentru ca intervenţiile să fie mai rapide.Voi pune la dispoziţia unităţilor o adresă cu toate adresele unităţilor de învăţământ, pentru a reduce cu 3-4 minute
intervenţia', a spus el.
Controlul a continuat la Şcoala generală 74, unde figura că există butonul de panică, dar acesta nu era funcţional.
Această şcoală este prinsă în programul de reabilitare BEI, care este mult întârziat, după spusele directorului Sorin Berbec. El a declarat că şcoala este debranşată de mai mult timp, din cauza şantierului de la reţeaua de gaze, iar elevii învaţă în frig. 'Există buton de panică, dar nu ştim că funcţionează. Reabilitarea se mişcă greu, constructorii au explicaţii la toate, numai că nu sunt în grafic. Până acum trebuia ca subsolului să fie finalizat', a spus directorul şcolii primarului sectorului 4.
Edilul sectorului 4 l-a invitat pe acesta să facă o adresă scrisă în acest sens, pentru a exista şansele rezolvării acestor probleme. La această şcoală, primarul a fost mulţumit de intervenţia forţelor de la firma de pază, Integra Security.
La Gradiniţa 'Pisicile aristocrate', unde exista buton de panică funcţional, pus de Primăria sectorului 4, personalul era instruit cum să acţioneze în situaţii de urgenţă, numai că, la apăsarea butonului, intervine personalul unităţii, nu vin cei de la Salvare sau pompieri. Pentru aceste intervenţii trebuie apelat 112.
'Până astăzi, am fost informat despre siguranţa elevilor din rapoarte bombastice, că totul este în regulă, e minunat. Am avut însă surprize, pentru că este inadmisibil la o şcoală să vezi că extinctoarele sunt goale sau cheia nu e de găsit de la panoul PSI. Voi dispune inventarierea spaţiilor PSI şi a butoanelor de panică, pentru a nu mai exista situaţii în care ele sunt declarate că există, dar da fapt ele să nu fie. Voi lua legătura cu Primăria Capitalei, ca să vedem dacă în investiţiile făcute sunt prevăzute aceste butoane de panică. Pentru anul 2011, voi prevede în bugetul local sume pentru a putea dota toate şcolile cu sistemele de siguranţă, butoanele de panică', a declarat primarul Popescu-Piedone, la finalul verificărilor.
După această acţiune-surpriză, edilul sectorului 4 riscă însă să fie amendat de către poliţişti pentru apelul la 112 de la Liceul Şincai, potrivit agentului, care a venit la faţa locului, în opinia sa, fiind vorba despre o alarmă falsă.
În replică, Piedone a spus că nu îşi face probleme de acestă amendă, pentru că el a făcut această simulare în baza prerogativelor sale de comandant al situaţiilor de urgenţă în sector. 'Nu am vrut ceva pregătit, pentru că vreau să văd intervenţiile în caz real, pe situaţii nepregătite. Eu sunt comandantul situaţiilor de urgenţă în sectorul 4', a completat primarul Piedone.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Exerciţiu de cooperare a forţelor de intervenţie în situaţii de urgenţă în care s-a simulat un incendiu la parcul industrial Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a desfăşurat joi un exerciţiu de amploare prin care s-a simulat producerea unui incendiu la un parc industrial, conform purtătorului de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag.
Aproximativ 400 de poliţişti au defilat pe sub Arcul de Triumf din Capitală Peste 1.500 de militari şi tehnică militară aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază au participat joi, la parada militară organizată de Ziua Naţională a României în Piaţa Arcului de Triumf...
Numărul unic de urgenţă 112 - la şase ani de existenţă în România, cu apeluri reale şi false (grupaj) Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Numărul unic de urgenţă 112 a marcat, vineri, al şaselea an de implementare în România, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale organizând, cu acest prilej, în toate Dispeceratele 112 din ţară, vizite ale elevilor pentru a le explica importanţa şi utilitatea lui, precum şi...
25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Ilfov Un număr de 25 de autospeciale au fost predate Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti şi Ilfov, cu contracte de comodat pe cinci ani, prin proiectul "Dezvoltarea şi dotarea serviciilor profesioniste pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Bucureşti-Ilfov" din cadrul...
SMURD a asistat peste 225.000 de persoane în cinci ani de activitate Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au avut intervenţii până în prezent la peste 225.000 de persoane şi au primit peste 280.000 de solicitări, a declarat miercuri Stelian Duduş, inspector-şef al ISU Bucureşti, cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de activitate SMURD în România...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...