Cele mai citite
 


Senat: Venituri suplimentare pentru Fondul unic de asigurări de sănătate
marţi, 12 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O parte dintre amenzile contravenţionale aplicate de inspectorii sanitar-veterinari, cei pentru protecţia consumatorului sau cei în construcţii, precum şi taxe provenite din autorizarea activităţii în construcţii sau a jocurilor de noroc vor completa veniturile la Fondul naţional unic de asigurări de sănătate, au decis, luni, senatorii.
Ei au adoptat, cu 87 de voturi pentru, 2 împotrivă şi 1 abţinere, un proiect legislativ iniţiat de parlamentari provenind din tot spectrul politic, care prevede completarea veniturilor Fondului cu amenzi, sancţiuni, contravenţii precum şi taxe cuprinse în mai multe acte normative care reglementează contravenţiile, construcţiile, jocurile de noroc, ANPC, activitatea de control sanitar-veterinară, regimul substanţelor şi preparatelor periculoase, etc.
Conform proiectului legislativ, sumele ar urma să fie utilizate pentru completarea 'sumelor necesare programelor de onco-hematologie, transplant de organe, boli cardio-vasculare, inclusiv de cardiologie intervenţională'.
În varianta adoptată de plenul Senatului, Fondul va beneficia de 5% din cuantumul acestor amenzi, adoptându-se un amendament în acest sens, formulat de comisia de resort.
Guvernul a susţinut iniţiativa legislativă, reprezentantul acestuia, secretarul de stat Cristian Irimia, arătând că 'având o influenţă pozitivă asupra Fondului, nu are cum să nu o susţină'.
Senatul a adoptat iniţiativa legislativă în calitate de primă cameră sesizată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
Fondul de Asigurări de Sănătate suplimentat cu peste 900.000 lei din respingerea la plată a concediilor medicale ilegale Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a fost suplimentat, în doar trei săptămâni, cu peste 900.000 de lei din amenzile aplicate şi sumele încasate ca urmare a respingerii de la plată a concediilor medicale care au fost eliberate ilegal, informează joi Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat...
Proiect Legea Sănătăţii: Casele de asigurări de sănătate devin societăţi mutuale de asigurări de sănătate Casele de asigurări de sănătate vor fi transformate în societăţi mutuale de asigurări de sănătate, potrivit noului proiect de lege a sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii.
Galaţi: 27 de medici de familie, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Echipele de control ale Casei Judeţene de asigurări de sănătate Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 27 de medici de familie în primul trimestru al anului, a anunţat, luni, directorul instituţiei, Elena Vrabie.
Harghita: Conform CJAS, 54.000 de persoane nu contribuie la fondul de sănătate şi nu există din punct de vedere economic Aproximativ 54.000 de persoane din Harghita nu contribuie la sistemul de asigurări de sănătate şi nu există din punct de vedere economic, a declarat, miercuri, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, Duda Tihamer, în cadrul primei şedinţe a Consiliului Economic Consultativ...
Congresul american aprobă acordarea de asigurări de sănătate pentru salvatorii de la 11 septembrie Cele două camere ale Congresului SUA au aprobat miercuri un proiect de lege vizând furnizarea de asigurări medicale pentru salvatorii şi voluntarii de la 11 septembrie afectaţi de maladii legate de atentate, relatează AFP.