Cele mai citite
 


SUA: Primul pacient tratat cu celule embrionare umane
marţi, 12 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii americani au tratat în premieră medicală internaţională un pacient cu ajutorul celulelor stem recoltate de pe embrioni umani, în cadrul unui test clinic realizat cu permisiunea autorităţilor, a anunţat luni compania de biotehnologie Geron Corporation, transmite AFP.
'Startul testului clinic GRNOPC1 reprezintă o etapă importantă pentru terapiile umane bazate pe celule stem embrionare' subliniază într-un comunicat Dr Thomas Okarma, din cadrul Geron Co.

Principalul obiectiv al acestui test clinic aflat în prima fază este de a evalua siguranţa tratamentului şi toleranţa organismului faţă de aceste celule derivate din celule stem embrionare denumite GRNOPC1, la persoanele paralizate în urma unor accidente asupra coloanei vertebrale.

Pacienţii participanţi la acest test au suferit accidente la coloană în urmă cu scurt timp şi primesc tratamentul cu GRNOPC1 timp de 14 zile.

Primul dintre pacienţi a fost selecţionat din centrul de reabilitare Shepherd, din Atlanta (Georgia, sud-est). Pacienţii paralizaţi care participă la test sunt injectaţi cu celule stem embrionare umane (GRNOPC1) în speranţa că acestea vor putea regenera celulele nervoase distruse după accident, şi, potenţial, să-i permită persoanei paralizate să-şi recapete măcar parţial simţurile pierdute şi capacitatea de a se mişca.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Au fost create primele celule stem embrionare umane prin clonare Cercetători americani au creat celule stem embrionare umane plecând de la celule de piele, recurgând la tehnica clonării, o premieră după mai multe tentative nereuşite efectuate în lume în ultimii ani, relatează AFP.
SUA: A fost grefată în premieră mondială o trahee unui copil Washington, 2 mai /Agerpres/- O echipă internaţională de chirurgi a grefat în SUA o trahee unei fetiţe sud-coreene în vârstă de doi ani, succes care marchează o premieră mondială în cazul unui copil, relatează joi AFP.
Transplant de celule pancreatice, în premieră în România, miercuri la Fundeni Medicii vor testa miercuri un dispozitiv cu insule pancreatice ce va fi implantat unei femei de 34 ani care suferă de zece ani de diabet insulino-dependent, a anunţat marţi profesorul Irinel Popescu, directorul Centrului de chirurgie generală şi transplant hepatic Fundeni.
PREMIERĂ la Institutul Clinic Fundeni: Prima bancă de celule stem hematopoietice într-un spital de stat - Sistemul de sănătate din România se aliniază la standardele internaționale în domeniul transplantului medular Joi, 3 mai în cadrul Institutul Clinic Fundeni – cea mai mare instituție medicală din țara noastră – va fi lansată prima bancă de celule stem hematopoietice înființată într-un spital de stat din România.
PREMIERĂ: Institutul Clinic Fundeni a inaugurat prima bancă de celule stem hematopoietice într-un spital de stat Cunoscut drept cel mai important institut medical din România, Institutul Clinic Fundeni a inaugurat joi, 3 mai 2012, prima bancă de celule stem hematopoietice a unei unități sanitare de stat, continuând astfel seria de premiere medicale.
Injectarea de celule stem în creier, o nouă metodă de recuperare pentru victimele accidentelor vasculare cerebrale Pacienţii care au suferit accidente vasculare cerebrale (AVC) şi au rămas ţintuiţi în scaunul cu rotile pot merge din nou după ce primesc un tratament experimental ce constă în injectarea în creier a unei soluţii care conţine celule stem. Pacienţii care fac parte dintr-un mic grup de voluntari pentru...