Cele mai citite
 


Obama alocă 63 de miliarde de dolari unei strategii internaţionale pentru sănătate
miercuri, 13 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Washington, 13 mai /Agerpres/ - Preşedintele american Barack Obama a anunţat marţi alocarea a 63 de miliarde de dolari pe şase ani pentru un plan de ajutor internaţional destinat sănătăţii.

"În secolul XXI, maladiile trec liber frontierele şi oceanele, în aceste ultime zile, virusul H1N1 ne reaminteşte nevoia urgentă de a acţiona", a indicat Obama într-un comunicat, citat de AFP.

"Crizele sanitare din străinătate pot provoca suferinţe extinse, conflicte şi o contracţie economică. De aceea cer Congresului să aprobe solicitarea pe care i-am prezentat-o cu bugetul 2010: 8,6 miliarde de dolari, 63 de miliarde de dolari pe şase ani, pentru a pune pe picioare o nouă strategie de sănătate mondială şi globală", a spus el. AGERPRES/(Sorin Calciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele Obama organizează o reuniune de urgenţă la Casa Albă privind epidemia de Ebola Preşedintele american Barack Obama se va întâlni miercuri după-amiază la Casa Albă cu echipa care coordonează răspunsul la epidemia de Ebola, a afirmat executivul american, la scurt timp după ce autorităţile din Texas au anunţat că un al doilea asistent medical a contractat virusul febrei hemoragice...
Ebola: Obama cere Congresului deblocarea unui fond de 6 miliarde de dolari Preşedintele Barack Obama a cerut marţi Congresului american deblocarea unui fond de urgenţă de circa 6 miliarde de dolari pentru combaterea epidemiei Ebola în vestul Africii şi gestionarea riscurilor în Statele Unite, informează AFP.
Ebola: Stare de urgenţă în Liberia; Sierra Leone mobilizează militari în jurul centrelor pentru bolnavi Epidemia de Ebola a făcut peste 930 de morţi în Africa de Vest, determinând Liberia să decreteze stare de urgenţă, Nigeria, care a înregistrat o a doua victimă, să încerce să beneficieze de un tratament experimental american, iar Sierra Leone să mobilizeze sute de militari în jurul centrelor în care...
Plan şocant în SUA pentru o pandemie AH1N1: bătrânii şi cei cu dizabilităţi nu vor primi îngrijire Preşedintele Barack Obama a decretat deja de sâmbătă, 24 octombrie, urgenţa sanitară la nivel naţional, gripa AH1N1 afectând deja 46 de state, cu milioane de pacienţi contaminaţi, 20.000 de spitalizaţi şi mii de morţi. Aprovizionările cu vaccin se află încă în urma cererii. În acest context, ziarul The...
Michelle şi Barack Obama, vaccinaţi împotriva virusului A(H1N1) Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat luni seara că soţia sa şi el însuşi s-au vaccinat împotriva virusului A(H1N1), intenţia sa fiind să ofere un exemplu scepticilor care privesc cu rezerve efectele secundare ale acestuia, informează AP.
SUA/inundaţii: Obama decretează stare de catastrofă naturală Preşedintele american Barack Obama a decretat sâmbătă stare de catastrofă naturală în zonele afectate de inundaţii, care s-au soldat cu 24 de morţi în Virginia de Vest, în estul Statelor Unite ale Americii, relatează AFP.