Cele mai citite
 


Senat: Persoanele cu handicap motor irecuperabil nu mai trebuie să se prezinte pentru reevaluare
marţi, 12 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele cu handicap motor irecuperabil nu vor mai trebui să se prezinte la comisiile de evaluare, ca să li se confirme acest statut, au decis, luni, senatorii, adoptând un proiect legislativ aparţinând unui senator PSD şi trei senatori PDL.
Potrivit iniţiatorilor, persoanele cu handicap motor, 'contrasemnate ca fiind irecuperabile', trebuie să se prezinte o dată pe an în faţa comisiei pentru ca aceasta să constate dacă există eventuale modificări ale handicapului. Conform iniţiatorilor proiectului legislativ, bolnavii trebuie să se prezinte în patru locuri - la medicul de familie, la spital, la Direcţia de sănătate publică şi apoi la cea pentru taxe şi impozite, ceea ce implică 'un efort suplimentar pentru bolnav şi costuri inutile pentru sistemul sanitar românesc'.
Proiectul legislativ a fost adoptat de Senat, în calitate de primă cameră sesizată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
S. Barbu: Procesul de reevaluare a persoanelor cu handicap, îngreunat şi de neunificarea criteriilor Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, marţi, în timpul şedinţei Comisiei pentru muncă din Senat, că procesul de reevaluare a încadrării persoanelor cu handicap este îngreunat şi de faptul că la ora actuală nu există o unificare a criteriilor, însă această unificare ar putea fi realizată în scurt...
Deputatul PSD Vlad Cosma propune simplificarea legislaţiei pentru persoanele cu handicap Deputatul PSD Vlad Cosma a depus marţi în Parlament o propunere legislativă pentru simplificarea evaluărilor persoanelor cu handicap, astfel încât acestea să nu mai fie nevoite să se deplaseze la direcţiile de asistenţă socială iar evaluarea lor periodică să se facă doar pe baza rapoartelor întocmite...
Covasna: Proiect educativ pentru acceptarea persoanelor cu handicap Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Covasna a anunţat luni că va demara împreună cu Fundaţia 'Diakonia' şi Liceul 'Mikes Kelemen' din Sfântu Gheorghe un proiect menit să conştientizeze opinia publică despre greutăţile şi nevoia de sprijin ale persoanelor cu handicap.
Cameră: Pensia persoanelor cu handicap, prilej de dispută între opoziţie şi putere Bucureşti, 19 apr /Agerpres/ - O iniţiativă legislativă ce instituie acordarea pensiei sociale minime garantate persoanelor cu handicap a suscitat, luni, dezbateri aprinse în plenul Camerei Deputaţilor.
Senat: Legea asistenţei sociale ar putea primi un vot lunea viitoare Senatorii au amânat pentru lunea viitoare luarea unei decizii cu privire la legea asistenţei sociale, iniţiată de Guvern.
Covasna: Program de educare şi sensibilizare a tinerilor faţă de persoanele cu handicap Sfântu Gheorghe, 24 feb /Agerpres/ - Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, derulează în judeţul Covasna un program de informare, comunicare şi educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării şi integrării mai facile în societate...